Informació general

La venda il·legal al Cap de Sant Pere, més activa que mai

Per Lluís Rovira i Barenys

Un grup de venedors il·legals amb la seva mercaderia en una imatge d'aquesta setmana al passeig litoral del Cap de Sant Pere

La venda il·legal a diferents punts de la Costa Daurada està acaparant l'atenció de la gran majoria de mitjans de comunicació aquests darrers dies. El fet que poblacions com el Vendrell i Calafell hagin pres la decisió de pactar amb els venedors il·legals per a que ocupin determinades zones ha reobert el debat i ha posat en el punt de mira aquestes poblacions així com d'altres com Cambrils i Salou en les que s'ha optat per seguir combatent la venda il·legal.
Però no tot són flors i violes a Cambrils. Els responsables municipals han declarat públicament que es dediquen 16 agents, més de 200.000 euros cada estiu per combatre la venda il·legal. I, també han dit, que tot això no és suficient per eradicar el problema.
Un exemple d'això és el que passa cada dia al passeig marítim del Cap de Sant Pere, un dels punts més calents de la venda il·legal a Cambrils. Els venedors il·legals s'hi estan, cada dia, des de primera hora del matí fins ben entrada la nit i la policia local es troba en franca inferioritat per a enfrontar-s'hi. A més, el terme municipal de Salou, que limita amb aquesta zona, serveix de refugi a aquests venedors. El vídeo que acompanya aquesta notícia, gravat per uns veïns d'aquesta zona aquesta mateixa setmana, il·lustra perfectament la situació.

Situació inaguantable

Els veïns dels edificis del Cap de Sant Pere, que donen al passeig marítim, han denunciat a Revista Cambrils Diari Digital les pràctiques dels venedors il·legals al Cap de Sant Pere, "comencen a aparèixer per la zona a les 8 del matí i, molts dies, no marxen fins quarts de tres de la matinada. Quan arriba el vespre és quan n'hi ha més". Els veïns es queixen que els venedors utilitzen les zones enjardinades de les seves propietats per a amagar els sacs plens de papers amb els que farceixen les bosses de mà que venen i, en ocasions, fins i tot hi amaguen la mercaderia. També utilitzen aquestes propietats privades com a zones de pas i, en ocasions, per a fer-hi les necessitats fisiològiques.

Del que es queixen els veïns de la zona és de la poca presència policial i del paper que la pròpia policia fa davant els venedors, "entenem que tres policies no es poden enfrontar a una multitud de venedors però tampoc entenem que els agents es limitin a fer acte de presència durant una estona. Quan se'n van i quan tot just han fet uns 50 metres, tal com es pot observar al vídeo adjunt, els venedors arrenquen a córrer per a tornar a ocupar els llocs de venda. A més, la imatge dels policies plantats al terme de Cambrils i un munt de venedors amb la seva mercaderia, a la banda de Salou, esperant que passi l'estona és desconcertant." Els veïns es pregunten perquè els venedors no venen a Salou, just al costat, i sí que ho fan a Cambrils, "no entenem que no hi hagi coordinació entre les policies de Cambrils i de Salou", afirmen. També volen fer notar que la presència policial ara fa dos i tres estius era més intensa i que l'any passat i enguany ha baixat força.

D'altra banda, davant d'aquesta situació que fa uns quants anys que s'arrossega i de la que no es veu una solució eficaç, molts establiments de la zona, a l'avinguda de la Diputació, han tancat les seves portes, segons denuncien els veïns.

 

Comenta aquest article