Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | divendres 25 juny '10 | 12:07 | 2143 lectures |
PLE EXTRAORDINARI

El ple extraordinari ratifica la retallada salarial d'un 5% de mitjana als càrrecs electes i treballadors municipals

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

Un moment de la sessió plenària del passat dimecres 23 de juny al matí

La sessió plenària del passat dimecres 23 de juny també va aprovar l'adopció de mesures extraordinàries que fan referència a la retallada dels sous del personal de l'administració pública, per a la reducció del dèficit públic d'acord amb l'aplicació del Reial Decret de Llei aprovat pel govern de l'Estat fa poc menys d'un mes. En aquest punt, la regidora de l'àrea de personal –Anna López– va comentar que aquestes mesures són d'obligat compliment per a totes les administracions de l'Estat, tant pel personal funcionari, com pel personal laboral i els càrrecs de confiança. Segons va dir, "un dels objectius és aconseguir una reducció global de la massa salarial d'un 5%. Enguany serà difícil complir-ho, per tant, aquests objectius s'assoliran l'any 2011 per tal de reduir el dèficit públic". López va afegir que aquesta és una situació complicada i una mesura que no agrada, però és d'obligatori compliment.

Uns 800.000 euros d'estalvi anuals

Sobre aquest punt, el portaveu de la PLIC –Xavier Martí– va remarcar que és una mesura que s'ha de complir per imposició del govern de l'Estat, i va afegir dient que, "entenem que s'ha de fer, però no sabem si pal·liarà la complicada situació econòmica". La regidora de CiU –Mercè Dalmau– va anunciar l'abstenció del seu grup per "coherència" amb el vot dels seus diputats al Congrés, i va preguntar quin estalvi general suposarà aquesta reducció del 5% del salari dels treballadors de l'administració local i a què es destinaran aquests diners. A aquesta qüestió, Robert Benaiges va explicar que aquesta mesura suposarà un estalvi d'uns 800.000 euros anuals que es destinaran, tal com marca el mateix Decret Llei, a reduir el dèficit, reduir el deute i a inversions en cas de superàvit. L'alcalde també va anunciar que les retribucions salarials dels càrrecs electes, és a dir, de tots els regidors i regidores de l'Ajuntament també patiran una disminució per damunt del 5%, tot i que no va dir cap xifra exacta. Des del consistori cambrilenc tampoc s'ha facilitat cap informació sobre la retallada salarial dels càrrecs electes.

Sobre aquesta qüestió, el regidor del PP –Francesc Garriga– va mostrar la seva disconformitat al·legant que la retallada s'ha començat per la part més baixa, per la part dels treballadors, "quan es podria haver començat a retallar per altres llocs". El portaveu d'ICV –Salvador Matas– va dir que l'Ajuntament compleix el que marca el Decret Llei, tot i que es va mostrar disconforme amb que aquestes mesures les hagin de pagar els treballadors, els funcionaris i els pensionistes. Finalment, el portaveu d'ERC –Joan Recasens– va donar suport a la mesura ja que és d'obligat compliment i no va voler entrar en discussions de qüestions polítiques que s'escapen més enllà de l'àmbit municipal.
El punt va ser aprovat amb els vots favorables dels tres grups de l'equip de govern i les abstencions de la PLIC, PP, CiU i el regidor no adscrit, Iñaki Carnero.

Aprovació de les comptes anuals d'Aparcam amb un dèficit de 30.000 euros

Un altre dels punts de l'ordre del dia del ple extraordinari va aprovar les comptes anuals de l'empresa municipal Aparcam. Aquesta empresa ha presentat els comptes del segon any d'activitat, el primer que coincideix amb els 12 mesos naturals, amb uns resultats de l'exercici negatius d'uns 30.000 euros. Sobre aquesta qüestió, la regidora de CiU –Mercè Dalmau– va comentar que, "els comptes ens donen la raó i el resultat ha estat negatiu en el primer exercici d'un any natural". Segons Dalmau, "ja vam dir que aquest projecte era molt agosarat. Les xifres ens donen la raó: començament amb endeutament i amb la perspectiva de construcció d'un edifici que costarà 1,4 milions d'euros. Demanem que si es creen aquestes societats, que es vetlli per a que aquestes no tinguin dèficit".
Sobre aquest dèficit de 30.000 euros del primer exercici natural d'Aparcam, Benaiges va explicar que aquest correspon a unes inversions puntuals de millores en alguns dels aparcaments alternatius. Segons va dir, "el balanç ordinari és positiu". En la mateixa línia que CiU, Francesc Garriga del PP es va mostrar disconforme amb els resultats del primer exercici d'Aparcam i va remarcar que és innecessària la construcció d'un nou edifici.
El punt va ser aprovat amb els vots del govern i d'Iñaki Carnero i va comptar amb les abstencions de CiU, PP i PLIC.

Aprovació definitiva de l'ordenança municipal que regula les activitats i instal·lacions

El ple extraordinari també va aprovar definitivament l'ordenança municipal que regula la implantació d'activitats comercials i activitats empresarials al municipi. En aquest punt, la PLIC va donar el seu suport al·legant que s'han de donar les màximes facilitats per a la implantació de nous negocis, ja que aquests suposen la creació de nous llocs de treball. Per la seva part, CiU –que havia presentat al·legacions per a la millora de l'ordenança– va lamentar que no s'hagi acceptat cap de les seves propostes. Per això, el grup municipal de CiU va abstenir-se. Finalment, el regidor del PP –Francesc Garriga– va explicar que haurien volgut col·laborar i participar més en l'adequació d'aquesta ordenança. Per això, el PP va abstenir-se.
El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge –Daniel Pallejà– va agrair el suport dels grups i el seu ànim col·laborador i va explicar que aquesta ordenança és molt més complexa i complicada, però a la vegada és molt més detallada i clarificadora per facilitar les coses als emprenedors que volen implantar nous negocis.

Pla parcial del sector 1 de Les Comes

Un altre dels punts aprovats al ple va ser la verificació del text refós del pla parcial del sector 1 de Les Comes. En aquest punt, Daniel Pallejà va comentar que "dins del text refós s'incorpora la possibilitat que el sector es subdivideixi en polígons o que es pugui executar per fases. Des de la iniciativa municipal es prioritza que es faci en una única fase, però obrim la porta a que es pugui plantejar una opció diferent".

S'aprova una moció presentada per ICV de rebuig i condemna als atacs d'Israel sobre la flota d'ajuda humanitària

Des d'ICV també es va presentar una moció de rebuig i condemna als atacs d'Israel sobre la flota d'ajuda humanitària a Gaza, produïts el passat 31 de maig. El portaveu d'ICV –Salvador Matas– va ser l'encarregat de fer-ne lectura. Posteriorment, el portaveu del PP –Francesc Garriga– va mostrar la disconformitat del seu grup vers alguns punts de la moció els quals va qualificar d'incoherents. Garriga va explicar que s'ha de demanar l'aturada de comerç d'armes, no només a Israel, sinó a tot el món; també va criticar que demanar que es retiri l'ambaixador espanyol a Israel "és un sense sentit, perquè precisament és la diplomàcia la que ajuda a evitar conflictes". En resposta a Garriga, Matas va dir que la retirada d'un ambaixador a un país és una pràctica habitual en diplomàcia i que el comerç d'armes hauria d'estar prohibit arreu del món.
Mercè Dalmau també va voler condemnar els atacs d'Israel, però es no es va mostrar d'acord amb la totalitat dels acords de la moció. El portaveu d'ERC –Jordi Savall– va donar el suport del seu grup, tot i que va criticar que la comunitat internacional sigui tan tova amb Israel.

El ple també va aprovar el reglament de règim intern de l'Escola d'Adults Rosa dels Vents i el conveni amb el Departament d'Interior per tal de fixar els mitjans electrònics en les comunicacions amb l'Ajuntament.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 12 comentaris rebuts

El comunista encara es posa nerviós ara per la moció...
L'alcalde, amb la seva actitud de prepotència...
La Forcadell... ja no diu res...

Anem bé!
Jove d'aquí | Contestar aquest comentari! | 25/6/2010 - 12:36
recortan sueldos, pero es curioso aparcam perdiendo dinero, y el Robert diciendo que la valoracion es positiva... Y lo mejor que no hay oposicion, mucho decir que están disconformes, pero luego se abstienen en toda votacion
jaja | Contestar aquest comentari! | 25/6/2010 - 15:30
Més que reduir els sou dels polítics caldria que només cobressin d'una sola institució i que s'eliminessin dietes i assistències a plens i comissions. S'imagineu que estessim plurioempleats dos ratets en cada empresa i cobressim el sou sencer de cada una d'elles? i que a sobre ens paguessin per anar a la feina?
Quina indecència de polítics, i després diuen que la gent es desvincula de la política. Vergonya els hauria de fer demanar el vot amb crisi i sense. Colla de lladres.
Indecència | Contestar aquest comentari! | 25/6/2010 - 19:46
Esperemos que con lo que nos quiten de nuestros sueldos no hagan carriles bici u otras historias pre-electoralistas.
Mazinger Z. | Contestar aquest comentari! | 25/6/2010 - 20:35
Indecència això que dius deu anar pels de l'oposició, no?.
Joan Manel. | Contestar aquest comentari! | 25/6/2010 - 20:37
Potser seria bo que el Sr. alcalde digués quin es el seu sou derivat dels diferents càrrecs i responsabilitats. Recordo el cas de certa senyora, dona d'un molt honorable càrrec de la generalitat que sembla ser te més de 20 càrrecs i cobra d'uns quants, segons ens expliquen alguns mitjans.
Anna Hernández | Contestar aquest comentari! | 27/6/2010 - 15:07
No, ho deia pels 30.000 i pico d´euros, més els 60.000 que cobra Benaiges per ser alcade, i diputat. I pels altres piquillos que s´enbutxaca pel consell comarcal i altres institucions.
Aclariment | Contestar aquest comentari! | 28/6/2010 - 1:06
i Aparcam i Secomsa aigues i Secomsa brossa i del Patronat de Turisme i de....
Que fa el Perez a Cambrils? | Contestar aquest comentari! | 28/6/2010 - 17:21
Pollastres en general també patiran una disminució per damunt del 5%,tot i que no van dir cap xifra exacta.........Pobrecitos me hacen una pena i eso que solo será un misero 7% no fuera caso que no llegaran a fin de mes
y seguimos para bingo | Contestar aquest comentari! | 28/6/2010 - 10:44
Como funcionario perjudicado digo que si me bajan el 5% que es algo más, por que no me bajan un 5% de hipoteca, luz agua,gas, inpuestos de circulació, ibi etc. Por que señores politicos yo ayudo a salir de la crisis a mi pais, pero que hace mi pais por mi?. Intentar subirme iva, luz etc.... La verguenza más grande del mundo es ser politico sin ideas productivas.
Grácias govierno por fastidiar a mi familia, que veo que no tenemos derecho a comer ni a vivir dignamente, tenemos la obligación de contribuir.
funcionario que paga más que nadie | Contestar aquest comentari! | 29/6/2010 - 12:27
Aclariment ets un ignorant i no t'ho prenguis com un insult sinó com qui no sap del que parla.
Aclariment 2 | Contestar aquest comentari! | 29/6/2010 - 21:51
.....Desde el consistori cambrilenc tampoc s'ha facilitat cap informació sobre la retallada salarial dels càrrecs electes.......¿porqué no dan la lista de lo que cobran?¿qué no es dinero público?¿de que tienen miedo?....Si tan seguros estan de su gestion y de su trabajo porque no dan la lista desde el primero al ultimo.El ciudadano quiere saber pero parece ser el secreto mayor guardado.¿Que os da verguenza?..........Por cierto, estamos en nuestro derecho que es nuestra pasta.
y seguimos para bingo | Contestar aquest comentari! | 30/6/2010 - 10:06

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (25/6/2010)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: