El temps a Cambrils:   avui  demà  Temperatura:13ºC | Humitat: 65% | Pressió: 1017Hpa | Vent: NO 17 km/h | Precipitació: 0mm meteoclimatic.com 
    Edició 2406 | dimecres 2 de setembre de 2015 | Any X
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
INFORMACIÓ GENERAL | divendres 25 juny '10 | 12:08 | 1784 lectures |
PLE EXTRAORDINARI

L'Ajuntament encarrega a l'empresa municipal Ingesòl la gestió i la construcció de la segona fase del Teatre Auditori

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

Aspecte actual del Teatre Auditori, amb la primera fase de les obres enllestida

El ple extraordinari celebrat aquest passat dimecres al matí a la sala de plens del consistori cambrilenc va aprovar, amb els vots a favor de l'equip de govern, de la PLIC i del regidor no adscrit –Iñaki Carnero–, amb les abstencions de CiU i amb els vots en contra del PP, l'encàrrec de gestió a l'empresa municipal Ingesòl per a que tiri endavant la construcció de la segona fase del Teatre Auditori.

Abans de l'aprovació d'aquest punt i que l'alcalde fes cinc cèntims d'aquest encàrrec, el plenari també va aprovar un punt relacionat amb aquest tema. Es va aprovar el 5è expedient de modificació de crèdit per un valor de 278.000 euros, el qual correspon a una baixa en l'adjudicació de la primera fase de les obres del Teatre Auditori. Amb aquesta modificació, segons va explicar Robert Benaiges, "el que fem és una transferència de 278.000 euros a l'empresa Ingesòl per a que pugui tirar endavant les obres de la segona fase del Teatre Auditori". Així doncs, per encàrrec de l'Ajuntament, aquesta empresa municipal serà l'encarregada de gestionar les obres d'aquesta segona fase. En aquest punt, tant CiU, com la PLIC i el PP es van abstenir, mentre que el punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern i del regidor no adscrit, Iñaki Carnero.

L'empresa municipal Ingesòl es farà càrrec de la gestió de la construcció de la segona fase

Robert Benaiges va ser l'encarregat d'explicar aquest encàrrec de l'Ajuntament a l'empresa municipal Ingesòl per a la gestió de la construcció de la segona fase de les obres del Teatre Auditori. Segons va explicar, la primera fase de les obres va finalitzar fa algunes setmanes amb les quals es va enllestir l'estructura d'aquest equipament. En aquesta primera fase, tal com va puntualitzar "hi ha hagut molt poca desviació vers el pressupost d'adjudicació. Respecte al pressupost inicial s'ha produït una baixa, la qual hem traspassat a l'empresa Ingesòl per a que comenci a treballar en la gestió de la resta de la construcció. Ara queda una segona fase que serà molt complexa, perquè és el revestiment i el contingut de l'equipament". L'alcalde va apuntar que, "l'empresa Ingesòl va néixer amb la voluntat de tirar endavant la gestió del patrimoni relacionat amb el sòl. Els seus estatuts també permeten tirar endavant inversions mitjançant aquelles fórmules més adequades. Aquesta és una obra d'envergadura i per tant, el que hem de fer és donar-li la confiança a l'empresa i que es doti dels mecanismes necessaris per desenvolupar aquesta segona fase". Benaiges també va recordar que s'elaborarà un pla de viabilitat i que l'objectiu és fer l'adjudicació de la segona fase cap a finals d'any.

Suport de la PLIC, oposició total del PP i abstenció de CiU

En el torn de resposta de l'oposició, el portaveu de la PLIC –Xavier Martí– va donar suport a aquesta proposta i va demanar que es tingui un control molt acurat de les despeses. Per altra banda, la portaveu del PP –Carme Cros– va mostrar la seva disconformitat amb aquest encàrrec de gestió a l'empresa Ingesòl. Per un costat, la regidora popular va insistir que des del seu grup sempre s'ha estat en contra de la creació d'empreses municipals "perquè s'escapen del control de l'Ajuntament". Segons va dir Cros, "no creiem que s'hagin de traspassar competències a Ingesòl. Aquesta obra té una magnitud que s'escapa a la situació econòmica actual i és la base per a que l'Ajuntament s'endeuti molt més de manera indirecta. No es fa pròpiament des de l'Ajuntament, però ho fa a través d'una empresa municipal, que al cap i a la fi la paguem entre tots els cambrilencs". Carme Cros també va criticar contundentment que en aquest conveni amb Ingesòl ja s'estableixi la contractació d'un director tècnic escenogràfic teatral per que comenci a treballar. La regidora va criticar la contractació d'aquesta figura quan encara no està acabada l'obra. Per altra banda, des del PP també es va criticar que ara es demani l'elaboració d'un pla de viabilitat quan l'obra està a mitges. Segons va preguntar Cros, "quan es va fer l'obra no es va pensar en l'ús, la incidència, la finalitat social, la rendibilitat? Dóna la impressió que primer han fet l'edifici i ara no tenim clar tots els estudis posteriors. No es pot fer una obra sense saber si tindrà una rendibilitat".

Robert Benaiges: "Ara és el moment de començar a treballar en la gestió d'aquest equipament"

A totes aquestes qüestions plantejades pel PP, Robert Benaiges va remarcar que "ara és el moment adequat per començar a treballar en la gestió d'aquest equipament. Hem de tenir un pla de viabilitat per tal que en el moment en que es posi en marxa l'equipament tingui assegurat el seu finançament a través de la seva pròpia gestió. Amb el pla de viabilitat s'han d'establir quins espectacles hi poden anar, la seva rendibilitat, el tipus de gestió de les entitats locals, els espais de serveis com el bar-restaurant o les possibilitats del palau de congressos". A més, segons va explicar Benaiges la contractació d'aquesta figura "és imprescindible i necessària" per tenir un control estricte sobre l'equipament.

Per la seva part, la portaveu de CiU –Mercè Dalmau– va deixar clar que aquest equipament és necessari per Cambrils donada la seva àmplia activitat teatral, musical i artística però va posar en entredit les característiques del projecte i el seu cost. Segons va dir, "nosaltres hauríem estat més estalviadors". A banda d'això, Dalmau va comentar que "ara tenim l'esquelet del teatre i no el podem deixar parat. Amb la situació econòmica actual, l'Ajuntament no té més possibilitats d'endeutar-se i s'ha trobat la solució que sigui l'Epel Ingesòl qui ho tiri endavant". D'altra banda, Dalmau va dir que l'elaboració del pla de viabilitat és positiu, mentre que va preguntar si ja es té definida la figura del director tècnic escenogràfic teatral o com se seleccionarà aquesta. Finalment, CiU va abstenir-se perquè, segons va dir Dalmau, "és agosarat endeutar-se per fer inversions, però no es pot deixar l'obra tal com està".

Finalment, el regidor no adscrit —Iñaki Carnero– va mostrar el seu suport dient que aquest és un equipament molt necessari per Cambrils.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 1 comentari rebut

Però de quan es preten acabar, ningú en parla, oi?
espera que esperarás | Contestar aquest comentari! | 2/7/2010 - 20:43

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT

Informació d’interès al ciutadà: #

a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT

a


NOTÍCIES RELACIONADES


 4 mesos després | dijous 21 octubre '10

L'Ajuntament presenta Fernando Cuadrado com a director del Cambrils Teatre Auditori
61 comentaris

 3 mesos després | dimecres 15 setembre '10

El PP critica la contractació d'un director escenogràfic per a l'Auditori quan encara no se sap l'any que s'acabaran les obres
96 comentaris

 2 mesos després | dijous 26 agost '10

Es crea un perfil al Facebook sobre el Teatre Auditori per a fomentar la participació ciutadana en la seva planificació
5 comentaris

 4 mesos abans | dimecres 24 febrer '10

Les obres de la primera fase del Teatre Auditori de Cambrils s'enllestiran en un mes
9 comentaris

 1 any abans | dimarts 28 abril '09

El Teatre Auditori comença a prendre forma
14 comentaris

 2 anys abans | dimecres 9 juliol '08

S'inicien les obres de la primera fase del Teatre Auditori
1 comentari

 2 anys abans | dimecres 12 març '08

Es posa la primera pedra del futur Teatre Auditori i Palau de Congressos de Cambrils
5 comentaris

 3 anys abans | dijous 15 novembre '07

Es modifica l'espai de l'estació d'autobusos abans d'iniciar la construcció del teatre auditori
5 comentaris

 3 anys abans | dijous 3 maig '07

S'aprova l'adjudicació de les obres de la primera fase del futur teatre auditori
3 comentaris

 3 anys abans | dijous 12 abril '07

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç atorga un préstec de 6 milions d'euros per a la construcció del Teatre Auditori de Cambrils
22 comentaris

 3 anys abans | dijous 8 febrer '07

El govern municipal preveu que les obres de la primera fase del teatre auditori durin 20 mesos
11 comentaris

 4 anys abans | dimecres 15 novembre '06

S'aprova el projecte executiu del futur teatre auditori i palau de congressos de Cambrils
42 comentaris

 4 anys abans | dimecres 28 juny '06

La Generalitat atorga a l'Ajuntament una subvenció d'un milió d'euros per a la construcció del teatre auditori
7 comentaris

 4 anys abans | divendres 2 juny '06

L'arquitecte Ramon Sanabria presenta la maqueta del futur teatre auditori
24 comentaris

 5 anys abans | dijous 1 desembre '05

El teatre auditori tindrà una capacitat per a 640 espectadors i estarà preparat per fer-hi òpera

 6 anys abans | diumenge 1 febrer '04

El Teatre Auditori s’ubicarà als antics terrenys del Villa Magdalena
  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2406 (25/6/2010)  


q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2015

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: