Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dimecres 3 març '10 | 12:18 | 1275 lectures |
PLE

Tensió al plenari en el debat de dues mocions, una presentada sobre les dones treballadores i l'altra sobre turisme

Text Raquel Samaniego  Fotografia Raquel Samaniego

Imatge d'un moment del plenari d'ahir dimarts al vespre

Tres van ser les mocions que ahir es van presentar al ple, però dues van fer que la sessió s'allargués més del compte. La primera, d'ICV i que va ser aprovada unànimement, demanava solidaritat amb el poble haitià i sol·licitava la cancel·lació del deute extern del país caribeny amb l'estat espanyol. La segona, també d'Iniciativa, es va debatre durant pràcticament una hora per finalment ser aprovada amb el vot favorable de l'equip de govern i el vot en contra de CiU i PP, i l'abstenció de la PLIC i el regidor no adscrit.

Aquesta proposta, segons va explicar Salvador Matas, volia fer una reflexió el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, sobre la situació que aquesta té al mercat laboral. Segons deia, actualment la taxa de dones actives és més baixa que la dels homes, i a les llistes de l'atur elles els superen. A més, posava sobre la taula la "forta disgregació salarial" entre uns i altres. "Cal avançar en aquesta línia per equiparar les dones treballadores als homes d'avui dia", afegint que no només s'ha d'establir el rol de determinats treballs a uns o altres. "S'ha d'establir un model econòmic ecològic i equitatiu per les dones treballadores, en direcció a l'economia verda i avançar en la formació per la inserció de les dones en els llocs inicialment d'homes".

Tant Carme Cros, del PP; com Lluïsa Rom, de CiU; i Mar Roca de la PLIC, van dir la seva en aquest punt. Cap d'elles va estar d'acord en la moció, argumentant que no es trobaven identificades amb el model de dona treballadora que Matas apostava. Cros va fer una extensa explicació del perquè votaven en contra, assegurant que la moció era "molt inconcreta", a més de remarcar també molts altres aspectes generals a nivell estatal. Seguidament, Robert Benaiges va ser qui va parlar en nom del PSC, assegurant que ell és el primer que creu en la igualtat de les persones. "És una moció generalista però que les intencions les podem compartir tots", explicava. El vot favorable va ser de l'equip de govern, el vot en contra de CiU i PP; i l'abstenció de la PLIC i del regidor no adscrit.

Rebutjada la moció del PP en suport del turisme

El grup municipal del Partit Popular va presentar ahir la tercera i darrera moció de la sessió, també debatuda llargament. Aquesta feia referència a diferents ajudes pel sector turístic, un dels que més perjudicats es veu per la situació econòmica i per la davallada del nombre de turistes que visiten la nostra ciutat. Algun dels suggeriments era la reducció d'un 20% dels impostos per les petites i mitjanes empreses, o la reducció al 4% de l'IVA. Els que la van votar a favor van ser tots els membres de l'oposició, mentre que l'equip de govern, només amb un vot més, va rebutjar-la.

CiU, per la seva part, considerava que algunes de les qüestions que plantejava el PP ja l'havia proposat algun dels seus diputats al Parlament, motiu pel qual ells també recolzarien la moció. El PSC, per la seva part, no va recolzar-la perquè a Cambrils en els últims temps s'ha invertit molt en turisme, segons va dir Benaiges, amb plans d'excel·lència, obtenint el certificat de destinació familiar, integrant diferents associacions gastronòmiques, etc. També va esmentar que el govern de la Generalitat actual és el que ha creat la Secretaria de Turisme, que fins ara no existia. Per totes aquestes qüestions, deia, "nosaltres sí que creiem en el turisme com a segon motor econòmic del territori".

Matas, en el seu torn, va especificar que Carme Cros en tot moment parla de l'Estat i "no parla del més obvi, que és que les competències de turisme no només les tenen a Madrid. A més, tampoc parla de la situació dels treballadors ni quin model de turisme hem de seguir, només es centra en la rebaixa d'impostos. No és coherent". Joan Recasens va fer la seva intervenció en el mateix sentit, i per últim, Xavier Martí, va especificar que sempre estaran a favor de totes les propostes que es facin sobre turisme.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 2 comentaris rebuts

Total, que molt demanar ajuda i pactes i no se que més, i després rebutgen tot el que presenten els grups de la oposició. Fora ja tripartit.
Eleccions ja | Contestar aquest comentari! | 3/3/2010 - 14:51
hi ha gent com la Carme Cros que malgrat viure a Cambrils, ignora que hi ha un estatut de catalunya, que la Generalitat té competències en turisme i quan li diuen alguna cosa, comença a esmentar el Zapatero, que es veu que és el seu dimoni particular. En efecte, eleccions ja, a veure si posen algú més raonable.
Eleccions, ja, però que sigui de veritat | Contestar aquest comentari! | 4/3/2010 - 14:56

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (3/3/2010)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: