Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dilluns 1 febrer '10 | 12:10 | 3842 lectures |
CAMPANYA

Un grup de cambrilencs posa en marxa una campanya de recollida d'aliments i materials per a les protectores d'animals

Text Berta Ruiz  Fotografia Cedida

La majoria de les protectores d'animals tenen pocs recursos i males instal·lacions

Sota el nom de "Ajut pels 4 potes", un grup de persones amants dels animals, ha posat en marxa una campanya de recollida d'aliments i materials per destinar-ho a les protectores d'animals més necessitades de Catalunya. Núria Andrés, M. Pilar Soto i Susanna Burch, encapçalen aquesta iniciativa, que es va posar en marxa a finals del passat mes de desembre, i que s'allargarà fins a meitats d'aquest mes de febrer, tot i que el seu afany per ajudar als "quatre potes" no s'atura la resta de l'any. Totes tres han explicat a Revista Cambrils Diari Digital els detalls d'aquesta campanya.

Recollir tot tipus de material per a les protectores més necessitades

Una campanya que té l'objectiu principal de recollir tot tipus de materials, però principalment aliments per a gossos i gats. Així doncs, demanen pinso, llaunes i llaminadures per a gossos i gats, mantes, llençols, tovalloles –qualsevol peça de roba per donar una mica d'escalfor als animals–, recipients de menjar, cubells, casetes de gos, corretges, llits de gos, collarets, joguines, abrics o qualsevol medicament que no fem servir. Qualsevol persona que estigui interessada en aportar menjar o material es pot posar en contacte amb els membres d'aquest grup, els quals vindran a recollir personalment el material. Els telèfons de contacte són els següents: Núria Andrés 667 655 994 (schland@wanadoo.es), Pilar Soto 651 660 018 (molysolo@hotmail.es) o Susanna Burch 637 780 748 (susannaburch@yahoo.es).
A banda, la campanya també té un número de compte a disposició per tal que s'hi puguin fer aportacions econòmiques. El número de compte és el següent: 0019 0083 61 4010013104 (caldrà indicar el nom i cognom i el text "Peluts").

Ajudar a les protectores més necessitades

Segons van comentar totes tres, la campanya està funcionant força bé i ja han pogut recollir força material. Pel que fa als diners recaptats, de moment se n'han recollit uns 800 euros, 600 euros dels quals ja s'han destinat a una gossera de Gavà, que recentment ha hagut de ser desmantellada. Quan al sistema de recollida del material, Pilar Soto va apuntar que, "estem difonen la campanya a través d'amics, de veïns, coneguts o a través d'internet. Els hi proposem si volen col·laborar de la forma de sigui, i nosaltres anem a recollir el material personalment".

El material que es reculli durant aquesta campanya es destinarà a les protectores d'animals més necessitades. De fet, segons va apuntar Susanna Burch, "cada dia rebem correus massius de protectores d'arreu d'Espanya. Per tant, vam decidir col·laborar amb les dues protectores més necessitades que hi hagi a Catalunya –perquè és on millor hi podem arribar–, la que demani l'S.O.S. més urgent". En aquest apartat, Núria Andrés va explicar que arreu de la demarcació de Tarragona existeixen protectores amb força problemes i necessitats, fruit de la seva sobresaturació. Per exemple, a Camarles hi ha una protectora, amb una única persona al capdavant, que compta amb uns 100 gossos i uns 60 gats. La protectora de Tarragona té capacitat per a 150 gossos, però actualment té 300 a les seves instal·lacions o la del Vendrell, que també té greus problemes a les seves instal·lacions.

A banda, aquest grup de voluntaris també col·labora amb "La última llar" de Reus, que és per conveni, la que acull els gossos abandonats trobats per Cambrils. No obstant, segons va assenyalar Burch, "vam fer una instància a la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils per a que es pogués comprar un lector de microxip, per a que els gossos que entren a la Policia Locals, no els haguin de traslladar a "La última llar", sino localitzar directament al seu propietari. També es va demanar un seguit de materials per millorar el condicionament de les gàbies de la Policia Local. Aquesta sol·licitud ha estat acceptada, i properament es rebrà una subvenció de la Generalitat de Catalunya.

Conscienciar a la gent: adoptar, acollir o fer-se voluntari

Aquest grup d'amics, que comparteixen el seu amor pels animals, es va posar en marxa fa un parell d'anys, perquè segons van dir, "havíem de fer alguna cosa. Hi ha un problema molt gran. La gent s'ha de conscienciar a l'hora de tenir un gos, ja que és un ésser viu que té unes necessitats i comporta unes responsabilitats", va manifestar Núria Andrés. Sobre aquesta qüestió, totes tres van insistir que, sobretot, "la gent no compri, sinó que adopti, i que també esterilitzi. La gent és força irresponsable a l'hora de fer criar els gossos, després no els volen i els cadells van a parar a la protectora, on alguns es moren. Hi ha sobresaturació que finalment, porta al maltractament".

A banda, també van remarcar que existeix la possibilitat de fer-se voluntari i ajudar aquests animals, "molts d'aquests gossos estan en una gàbia i no surten mai si no hi ha un voluntari que els tregui. Estan 24 hores del dia tancats i es tornen bojos", va dir Núria Andrés. Susanna Burch també va insistir en aquest mateix tema, "fem una crida a la gent a fer-se voluntari. Són animals que estan destinats de per vida a estar tancats en una gàbia". D'alta banda, segons van explicar, també hi ha la possibilitat d'acollir temporalment un gos.

L'objectiu d'aquest grup d'amics dels "4 potes" és poder aconseguir un terreny i adequar un bon lloc per acollir els animals més necessitats.

Bona part de les protectores d'animals estan sobresaturades

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 17 comentaris rebuts

Tinc un gos i el cuido, el respecto i me l'estimo com si fos un més de la família!
Per tant, no arribo a comprendre com una persona és capaç d'abandonar o maltractar un animal. El famós anunci de: "ell mai ho faria" és ben cert, perquè els "quatre potes" demostren molta més noblesa i fidelitat que no pas les persones. Em fa molta llàstima veure les carones d'aquests gossos i la seva mirada trista, per culpa de la irresponsabilitat "humana"...

Tant de bo, tots mostréssim una mica més de respecte cap a tots els éssers vius.
"ell mai ho faria" | Contestar aquest comentari! | 1/2/2010 - 20:38
JO NO HO VAIG FER. EL PASSAT 23 DE DESEMBRE VAIG ARRIBAR A CASA I SE'M VA ACOSTAQR UN CADELL DE GOS, QUE AMB UNESW ALEGRIES EM REBIA. JO LI SEGUIA LA VETA, DIENT-LI COSETES BONIQUES. QUAQN VAIG SER AL PUNT D'ENTRAR A CASA, NO EL DEIXAVA ENTRAR; EN AQUELL MOMENT UN COTXE A TOTA METXA PASSA PEL CARRER I GAIREBÉ S'ENPORTA EL GOS. AMB UNA MIRADA EL MEU MARIT I JO VAM DECIDIR QUE NOSALTRES EL CUIDARIEM.
QUINA FEINADA QUE DONA EL GOSSEt!!!
merce | Contestar aquest comentari! | 1/2/2010 - 23:48
¡totalment d'acord amb el comentari anterior!
cambrils | Contestar aquest comentari! | 2/2/2010 - 9:03
Jo tots els que tinc, i els que he tingut, han estat recollits al carrer o a la protectora. La setmana passada vaig trobar un gos a punt de ser atropellat i el vaig portar al veterinari per confirmar si duia xip. I sí, el portava i quina alegria el gos era d' uns veïns d' Ulldemolins que havien denunciat el robatori el dia de Reis. No sabeu quina alegria del gos i dels amos al retrobar-se !!. Ja em va compensar la feina.
Qui no té animals no sap el que t' arriben a donar, incondicionalment.
marta dalmau dalmau | Contestar aquest comentari! | 2/2/2010 - 11:21
Els gossos que he tingut i tinc sempre han estat adoptats, perquè algun malparit els havia abandonat a la seva sort. Es increíble la quantitat de carinyo i l´agraïment i fidelitat que et demostren. Un gos no és un cadellet que es regala per Nadals i que quan es fa una mica gran ja no fa gràcia. La gent que fa això demostra la poca qualitat humana que ténen. Afortunadament hi ha gent com aquesta que, amb la nostra col.laboració poden fer molt per aquests pobres "oblidats" perquè s´han fet grans i fan nosa.
Kyra | Contestar aquest comentari! | 2/2/2010 - 12:03
El passat octubre ens va deixar la Senda, una husky preciosa que va arribar als 12 anys. Havia estat abandonada 4 vegades!!! a diverses gosseres. Vaig patir molt amb ella, perque era molt tremenda i finalment, quan vam anar a viure al camp, ens vam adonar que tot el que necessitaba era espai lliure.
Ara, en el seu lloc hi ha el Coco, que fa uns dies va aparèixer entre la neu, mort de fret i de gana. Encara te una mica de por... Junt amb la Tibi, una mastina de 50 Kg i el Filú, un petener alegre i carinyòs, semblen els tres mosqueters...
Irene | Contestar aquest comentari! | 2/2/2010 - 18:09
Tots aquests comentaris son molt bonics; jo també tincs dos gosses, una d'elles recollida del carrer, però el que s'ha de fer i espero que tothom que realment sigui amant dels animals es que col.labori en aquesta iniciativa. Una capseta de galetas val 2EUR, un sac de pinso 10EUR , qui no te un parell de tovalloles velles per casa??? si us plau, segur que amb una mica de cadascú podem ajudar, i molt.
S.O.S | Contestar aquest comentari! | 2/2/2010 - 23:03
Doncs jo penso amb tot el respecte que millor fora donar aquests diners a alguna organització que treballi amb gent necessitada que avui en dia ni ha molta
Paco | Contestar aquest comentari! | 2/2/2010 - 23:52
ets un demagog, m'agradaria saber que fas tu per les persones.
teresa tusell | Contestar aquest comentari! | 11/10/2011 - 15:04
Fent referència al comentari del Sr. Paco i "amb tot el respecte", un animal SEMPRE estarà al teu costat, tan en el bons com en els mals moments, això no es compra amb diners.
LAURA | Contestar aquest comentari! | 3/2/2010 - 20:37
Paco.....hi ha amor per tots, per els animals, per les persones......i fins i tot per les bésties desagraïdes
Odile | Contestar aquest comentari! | 7/2/2010 - 14:40
Paco, ets un mosquit? ho dic pel cervell...
Paca Mosquita | Contestar aquest comentari! | 10/2/2010 - 18:36
Si, si senyor, xapeaux per aquestes noies. Amb més gent com elles, aquest mon aniria molt millor. Paco, tu no creus que ja està bé de tant de monopoli humà,? No creus que seria moment de tornar als animals i a la naturalesa tot allò que els humans hem robat?. Quan li passa alguna cosa a un humà hi ha una gran quantitat de gent que es preocupa, quan li passa algo a un animal només corre alguna persona. Que vols que sigui tot pels humans? . I saps el millor que aquesta gent lluita pels animals i segur que ho fan també per causes com les de Haití. Bona gent feta de bona pasta!! . Felicitats a les tres, força i endavant.
Un de la terra | Contestar aquest comentari! | 14/2/2010 - 9:26
El Sr. Paco no sabe lo que es tener un animal, ni le interesa saberlo. No podemos quejarnos de que no se ayudan a las personas necesitadas, todo el mundo esta dispuesto a hacerlo, pero que pasa con los animales, tenemos muy mal nombre los españoles se abandonan sin ningun escrupulo.
Es fenomenal que haya un grupo que se ocupa de esto. Felicidades, que tengais mucho éxito.
una cambrilense | Contestar aquest comentari! | 7/3/2010 - 15:59
l,ULTIMA LLAR ES UNA PERRERA, QUE ACOMPAÑA DE INCINERACION Y CEMENTERIO, Y EN LA QUE SACRIFICAN, YA QUE RECOJEN PARA AYUNTAMIENTOS QUE TIENEN MORATORIA PARA EL SACRIFICIO, Y COMO NEGOCIO, CONTRA MENOS GASTOS, MAS SE GANA!! SI ALGUIEN SE ENCUENTRA ALGUN PERR@/GAT@, QUE LE HAGA UNA FOTO, Y LO DIFUNDA POR INTERNET, FACEBOOK, ETC PARA VER SI SALE SU DUEÑO, O PARA ADOPCION, PERO QUE NO LO LLEVE A LA PERRERA L,ULTIMA LLAR, Y SI ESTA ENFERMO, HERIDO, MENOS TODAVIA, PUES CAEN RAPIDO, PUES NO SE VAN A GASTAR DINERO EN CURAR!!!
Domi | Contestar aquest comentari! | 26/8/2012 - 23:27
Soy voluntaria de la Ultima llar, y allí no sacrifican. Hay perros que los viven alli durante muchos años. Además en cataluña no se sacrifica por ley.
Ana | Contestar aquest comentari! | 15/2/2013 - 21:13
La Generalitat dira lo que quiera, pero el Ayuntamiento de Reus(Y supongo otros?), dice esto: Article 13- 2- Els gossos vagabunds i els que, sense ser-ho, circulin per la poblacio o vies urbanes desproveits del collar amb la xapa numerada de matricula seran recollits pels serveis especialitzats degudament autoritzats, i mantinguts durant un periode d,observacio de 7 dies, passats els quals sense haver estat retirats pel seu propietari, es procedira al seu sacrifici eutanasic. Les despeses de manutencio aniram a carrec del propietari de l,animal, independentment de les sancions pertinents. 3- Els gossos amb xapa numerada de matricula que vagin sols per la ciutat seran recollits pels serveis especialitzats degudament autoritzats. La recollida sera comunicada al propietari de l,animal i, passats 10 dies des de la comunicacio, es procedira al seu sacrifici eutanasic en el cas de no haver estat retirat pel seu propietari. Les despeses de manutencio aniram a carrec del propietari de l,animal, independentment de les sancions pertinents. TRADUCION CASTELLANO Artículo 13- 2 - Los perros vagabundos y los que, sin serlo, circulen por la población o vías urbanas desprovistos de collar con la chapa numerada de matrícula serán recogidos por los servicios especializados debidamente autorizados, y mantenidos durante un periodo de, observación de 7 días, pasados los cuales sin haber sido retirados por su propietario, se procederá a su sacrificio eutanásico. Los gastos de manutención irán a cargo del propietario del animal, independientemente de las sanciones pertinentes. 3 - Los perros con chapa numerada de matrícula que vayan solos por la ciudad serán recogidos por los servicios especializados debidamente autorizados. La recogida será comunicada al propietario del, animal y, pasados 10 días desde la comunicación, se procederá a su sacrificio eutanásico en el caso de no haber sido retirado por su propietario. Los gastos de manutención irán a cargo del propietario del animal, independientemente de las sanciones pertinentes. Y quien es la empresa encargada de sacrificarlos, L,ultima llar, Premio!!!!
Domi | Contestar aquest comentari! | 15/10/2014 - 5:58

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (1/2/2010)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: