Edició 2964 | divendres 24 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  POLÍTIQUES ACTIVES D'OCUPACIÓ. PLANS D'OCUPACIÓ MUNICIPAL  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | divendres 13 novembre '09 | 11:50 | 2959 lectures |
EDUCACIÓ

Alumnes de l'IES Mar de la Frau enceten l'itinerari pel patrimoni local 'Memòria de la Pau'

Text Raquel Samaniego  Fotografia Raquel Samaniego

Alumnes de tercer d'ESO que ahir van fer l'itinerari pel patrimoni local del Barri Antic de Cambrils

La plaça d'Espanya va ser el punt de trobada de més d'una vintena d'alumnes de tercer d'ESO de l'IES Mar de la Frau, ahir a les 15.30 hores. Ells van ser els encarregats d'inaugurar el cicle educatiu 'Memòria de la Pau', un itinerari que els va guiar pel patrimoni local del Barri Antic, molt d'ell recuperat recentment gràcies als projectes del Pla de Barris. Aquest és un projecte pilot per a escolars de cinquè de Primària i tercer d'ESO i dut a terme per l'empresa Àuriga. L'objectiu del cicle és donar a conèixer fets de la història local que van suposar diferents conflictes al llarg de la història.

L'itinerari s'aturarà a sis punts del Barri Antic: a la plaça d'Espanya es treballaran les guerres carlines; a l'antic Hospital es treballarà la situació de les dones i la situació social del segle XVIII; a la placeta del jueu es parlarà sobre els conflictes del segle XIV; a la plaça del Setge es tractarà el Setge de 1640; a la Torre del Llimó es treballarà sobre els atacs dels pirates dels segles XVI i XVII i al refugi de la Guerra Civil de la plaça de l'Església de Santa Maria es tractarà sobre la Guerra Civil, els refugiats i l'exili que va deixar el conflicte civil de 1936-1939.


Un projecte pilot també pensat per a turistes

En aquest primer itinerari també van ser presents l'alcalde de Cambrils —Robert Benaiges—, el regidor de Cultura i Patrimoni —Joan Recasens—, el regidor encarregat del Pla de Barris —Oliver Klein— i el director del Museu d'Història de Cambrils —Gerard Martí—.  Tal com va explicar Benaiges, "al llarg dels darrers anys, la intencionalitat de l'Ajuntament ha estat molt clara: la recuperació del patrimoni històric i documental de la ciutat. Les diferents obres i projectes que s'han fet a través de la Llei de Barris ha permès la recuperació de diferents espais emblemàtics. Des del govern local pretenem que puguin ser coneguts per la població a través de diferents activitats. Primer ho faran els escolars, però posteriorment volem que sigui tota la població".

En aquests moments ja està adjudicada la senyalització explicativa de cada espai del patrimoni local. Com va explicar Recasens, es tracta d'un treball "molt transversal, i que ha implicat a moltes institucions i entitats". Una vegada acabin de fer aquests itineraris els alumnes cambrilencs, es donarà pas a les visites turístiques: "S'utilitza aquesta prova amb estudiants ja que, si té èxit, s'aprofitarà per realitzar un recorregut turístic. Estem treballant per que sigui una realitat el proper estiu", explicava Klein.

Pla de Barris fins 2010

El Pla de Barris, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, contempla la millora d'un barri en un període de quatre anys. El Pla endegat pel Barri Antic de Cambrils va començar el 2006, i finalitzarà el desembre de 2010. En aquest temps, s'han de fer "les dos obres grans, que són el Forn del Tallero i la Torre del Llimó; projectes de promoció econòmica i dinamització comercial; processos de participació ciutadana amb els veïns del barri; i processos de benestar social per fomentar la cohesió", explicava Oliver Klein. "També estem intentant elaborar una ordenança municipal especial que faciliti l'establiment de comerços en aquesta zona", concloïa.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 4 comentaris rebuts

PLAZA DE ESPAÑA...no ho perdeu de vista....fins quan???
catala | Contestar aquest comentari! | 13/11/2009 - 13:12
Català encierrate en casa y deja el tema ya, tambien vas a suprimir la calle moscú, viena, madrid, extremadura, valencia, andalucia, que pondras...Vila-seca, la pineda.
Con este tema se te debe hasta inflamar la hemorroide, vive un poco y disfruta, no sufras xiquet.
Mazinguer Z | Contestar aquest comentari! | 13/11/2009 - 15:09
em sembla molt bé que el jovent coneixi el casc antic ara que està tant ben arreglat!
hi ha gent que viu al poble i no sap ni que existeix.
vilera | Contestar aquest comentari! | 13/11/2009 - 20:26
Mazinguer Z, perdona però no es carrer Moscú, és carrer Moscou
jo | Contestar aquest comentari! | 14/11/2009 - 21:04

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2964 (13/11/2009)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: