Edició 2691 | dimarts 25 de octubre de 2016 | Any XI
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  PROMOCIÓ ECONÒMICA: ASSESSORIA CONSOLIDA  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dilluns 30 abril '07 | 11:25 | 2972 lectures |
PARC PINARET

Centenars de persones van participar dissabte en la festa d' inauguració del Parc del Pinaret

Text Judit Pinazo  Fotografia Judit Pinazo | Josep Maria FerrandoCentenars de persones van participar en la inauguració del parc, dissabte al matí
El Parc del Pinaret ja és una realitat. Aquest passat dissabte al migdia aquest espai verd de 4,5 hectàrees va quedar inaugurat després de més d'un any d'obres en un projecte d'una llarga reivindicació ciutadana . Per celebrar-ho es va preparar una festa, dirigida sobretot als més petits, que es va iniciar a les 11h amb una xocolatada popular amb la col·laborarció del Ball de Bastons de Cambrils i activitats per la canalla amb jocs de circ. Tot i que el dia no acabava d’acompanyar van ser molts els cambrilencs que van apropar-se a la inauguració, sobretot canalla, que va poder gaudir de diferents activitats durant tot el matí.

A les 12h es va fer la inauguració oficial del parc amb la descoberta de la placa commemorativa i els parlaments a càrrec de l’alcalde –Robert Benaiges- que es va mostrar molt satisfet de culminar una obra d’aquestes característiques “hem recuperat un gran espai, ubicat en un centre de referència pel que fa a serveis públics, respectant un dels seus trets més característics que és el pinar per convertir-lo en una gran zona verda amb diferents zones per realitzar-hi multitud d’activitats”. Benaiges va mostrar-se molt satisfet per la gran acollida que va tenir la inauguració.

El Parc més gran de Cambrils

El Parc del Pinaret està ubicat a cavall entre el Nucli Antic, Nou Cambrils i la Parellada. És el parc més gran del municipi amb una superfície de 4,5 hectàrees, el que significa que és quatre vegades la superfície del Parc del Pescador.

El parc s’ha estructurat en quatre zones, potenciant i conservant la zona de pinar existent i incorporant espais més destinats a l’activitat cívica. A l’entrada del parc per l'avinguda del Mil·lenari o pel carrer de Josep Serra i Dalmau hi trobem la zona pública urbana, on només entrar hi trobem una gran plaça. És en aquest espai on s’hi troba la major part de zona pavimentada i on s’hi ha instal·lat una gran pèrgola fotovoltaica. En aquest espai també s’ha adequat una zona amb grades on s’hi podran realitzar activitat a l’aire lliure.

Al costat de la plaça hi ha la zona denominada “aula verda i horticultura”, on hi ha diferents parcel·les elevades a diferents nivells on hi ha diferents tipus de plantes. S’utilitzarà com a espai d’observació i d’estudi de les varietats autòctones que hi ha representades.

A la parc més superior del parc, s’hi troba la zona de bosc, on hi ha el pinar. En aquest espai s’hi han adequat diferents camins i una àmplia zona de picnic, amb l’objectiu que es converteixi amb una zona de descans.

Finalment en la zona més propera a la futura zona d’equipaments s’hi ubicarà la zona de jocs i d’educació viària. Aquesta zona, encara per construir, correspon a la tercera fase del projecte que tal i com va explicar dissabte Benaiges, està prevista que s’enllesteixi en els proper mesos un cop finalitzi el procés de licitació. En aquesta zona s’hi ubicaran una zona per a l’educació viària i la zona esportiva amb un rocòdrom, una zona per la pràctica de l’skate i diferents pistes per realitzar-hi la pràctica de diferents esports.

Recordem que el Parc del Pinaret ha format part d'un procés de participació ciutadana i l'abril del 2006 va estar seleccionat per optar al premi “Buenas prácticas de gestión en las Administraciones Públicas” l’otorgarà la Fundación Vasca para la Calidad (Euskalit) en el marc del i Congreso de Excelencia en la Gestión de las Administraciones Públicas.

El pressupost total del projecte ha estat 4.900.00 euros  ha anat a càrrec de l’estudi d’arquitectura Arañó-Ensenyat-Tarrida.

 GALERIA IMATGES | 9 fotos

Inauguració del Parc del Pinaret

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 20 comentaris rebuts

Enhorabona als impulsors del parc i felicitats !
Crec d'entrada que és una passada. Espero que entre tots el cuidem i conservem !
vilera | Contestar aquest comentari! | 30/4/2007 - 12:11
Part d'aquest presupost podria haber estat destinat a asfaltar la part nort del parc i aixi els veins del barri del Pinaret i de la Parellada no haurien de fer curses de campa a travers els diemecres de mercadet, no demano res més que el que en tingut els usuaris de la pista d'atletisme que han conseguit tindre un acces asfaltat i aixo quie son 4 gats i el veinat que ens veiem obligat a menjar pols o fang cada dimecres som centenars.
Paredallenc | Contestar aquest comentari! | 30/4/2007 - 13:04
Jo també vull donar la meva enhorabona als impulsors del parc.
Espero que es conservi al igual que el Parc del Pescador, encara que per fer-ho cumplir hagin d'evitar que gitanos i altres residents bastant impresentables de la zona s'hi instalin amb tota clase de bestiar.
Cosa que amb gitanos sembla que no vulguin mai cap tipus d'enfrontament des de l'Administració.....
Amant de la natura | Contestar aquest comentari! | 30/4/2007 - 13:16
Amant de la natura:

Que tens contra els gitanos?, no saps que el mal de aquest poble, es la gent de socarrel?.
Jo crec que el parc del pinaret, estarà bé un parell de messos i desprès semblarà una deixalleria, entre la merda dels gossos i la porqueria que s'arribarà tirar.
el zorro | Contestar aquest comentari! | 30/4/2007 - 15:00
Enhorabona als impulsors.He quedat francament admirada.
El Pinaret sempre ha estat un lloc per mi emblemàtic de Cambrils.
Ja de petita recordo alguna escapadeta quan anava a les monges,per berenar per dijous gras .Llavors ja em semblava un lloc misteriós alhora que inaccessible.
Aquest canvi ha estat espectacular, doncs han aconseguit intregrar el parc al poble alhora que conservar tota la seva faceta natural.Ni un sol pi ha deixat de romandre en el lloc on sempre ha estat.
El parc és de tots i per a tots , així que espero veure-us per allí
Gràcies Cambrils
Maria | Contestar aquest comentari! | 30/4/2007 - 15:59
Maria, o ets una encantada de la vida o lo d'un sol pi... sembla que ho diguis per entabenar algú. Bastants pins dels que eren de tota la vida han caigut per poca cura al fer les obres.
Documenta't una mica dona, que ha sortit en premsa i tot!
I de parcs n'he vist de més xulos. Ara si tenim aquet, donc a disfrutar-lo tots.
Pi rodó | Contestar aquest comentari! | 30/4/2007 - 18:17
Benvingut el parc,
Ara toca acabar la tercera fase , i saber-ho aprofitar per tota la citadania.
Un altre gran parc urba , i a primera linea , encara es posible , i necesari .
Josep Llaberia | Contestar aquest comentari! | 1/5/2007 - 8:47
Ja era hora que a Cambrils el tripartit fes alguna cosa de profit. El parc està molt bé; però no entenc perquè en una país on manca l'aigua i l'energia es fa circular aigua per omplir un embasament i tornar-lo a buidar a modus de petita cascada utilitzant un grup de pressió que funciona amb electricitat i que fa un soroll insuportable. En fi que l'ajuntament segueix sense comprendre que vol dir el respecte a l'entorn i la utilització de recursos de forma sostenible. La solució que proposo és que aquest grup bomba només funcioni en dies senyalats i deixi de fer soroll.
andreas | Contestar aquest comentari! | 1/5/2007 - 23:12
Imagino que al parc hi haurà un o varis treballadors de manteniment o vigilància, preguem per a que facin bé la seva feina i que igual que al del pescador, no es permeti portar als gossos sense lligar per a que facin les seves necessitats deixant-ho tot ben decorat...
Umpf! | Contestar aquest comentari! | 2/5/2007 - 11:21
Parece ser que entre treinta y cuarenta pinos de los del extremo norte iban a ser talados. Hasta hace poco estaban fuera del cercado y solo a última hora fueron incluidos por presiones de un político de la oposición. Sr. Matas, explíquenos como ha sido este asunto, por favor.
Pino d'Angio | Contestar aquest comentari! | 2/5/2007 - 12:38
m'agrada molt com ha quedat el parc. A més a més, tota la gent que s'hi passeja fa cara d'estar contenta.
jo | Contestar aquest comentari! | 2/5/2007 - 20:36
Molt bonic.Es la mostra de la participació ciutadana
Tot noval | Contestar aquest comentari! | 3/5/2007 - 9:38
Sr. Matas?...pip...pip...pip... Anda, comunica. A ver si se pone más tarde y me explica por qué la política mediambiental está tan verde...

Nchts! estos políticos, son tan tímidos!!
Pino d'Angio | Contestar aquest comentari! | 3/5/2007 - 10:32
Inauguració de postal. Un parc on la meitat de coses queden per asfaltar i connectar les plaques solars... Passat l'estiu segurament el tancaran per acabar to allò que queda per fer ja que no es pot treballar amb canalla a la vora. És patètic que en tres anys tan sols hagin aixecat part de la valla del parc i ara en un moment ho vulguin tindre tot a punt per les eleccions.
doityourself | Contestar aquest comentari! | 7/5/2007 - 12:54
El parc està inacabat i hi ha mancances greus: bancs, falten moooooolts bancs, perquè ja n'hi ha però no prou. Gronxadors per la canalla, n'hi ha poquets i menys per canalla petita. Cartells de prohibició, no hi ha ni un cartellet. Jo ja he vist molts gossos per la zona dels gronxadors on els més petits juguen a la sorra. Els wc tancats, comencem bé. Ahir mateix vaig veure un gronzador ja trencat i una llum pel terra. M'assemlbla que això durarà dos dies per la gent que no té cura i pel cutre manteniment del parc. Com sempre ho fem tot a mitges senyors polítics.
veïna del pinaret | Contestar aquest comentari! | 7/5/2007 - 13:38
Quanta ràbia continguda en molts dels comentaris. Però el que ès una realitat innegable ès que ja tenin un altre parc i gràcies a un alcalde que trevalla pel seu poble. Gràcies
Memoria historica | Contestar aquest comentari! | 7/5/2007 - 19:42
el "merchandising" que van repartir (la gorra verda) era en honor a house i anatomia de grey? aix, això de les modes...
no a la comic | Contestar aquest comentari! | 8/5/2007 - 12:45
MEMORIA HISTORICA,QUE TE QUEDE CLARO ESTA POR TERMINAR,FACIL ACCESO AL PARQUE DE DIA Y DE NOCHE POR UN LATERAL QUE NO TIENE PUERTA,PUEDES ENTRAR EN COCHE,EN MOTO,EN BICI VAYA COMO TU QUIERAS,OTRA PUERTA DESMONTADA,ALTERNADOR EN EL INTERIOR PARA DAR CORRIENTE,CON EL CONSIGUIENTE RUIDO QUE NO ES POCO,NO DEBIA ESTAR PREVISTO QUE TENIA QUE HABER ELECTRICIDAD ¿NO?.CABLES EXTENDIDOS POR EL SUELO,PARA PODER ALIMENTAR DICHO GRUPO ELECTROGENO, VENGA....EL PRIMER DIA EN LA CASCADA,CANTIDAD DE BOLSAS,PAPELES,ETC, EN LAS GRADAS NO SE DEBIAN ACORDAR DE QUE NO TODO EL MUNDO PUEDE ACCEDER A ELLAS FACILMENTE,PUES BIEN ESCALERAS DE CHAPA,CUTRES,CUTRES,AL IGUAL QUE LA BARANDILLA Y PODRIA SEGUIR Y SEGUIR ....
OTRA VECINA DEL PINARET | Contestar aquest comentari! | 8/5/2007 - 15:44
Estoy de acuerdo con la vecina del pinaret aun qeda mucho por hacer en ese parque, estan muy bn las zonas de pasao y ocio para los peques, pero y las zonas de ocio para los jovenes como pistas de futbol o canchas de basquet, y para cuando las obras del famoso skatepark yo personalmente practico con bmx una modalidad que se practica con bicicletas pequeñas y debido a la falta de lugares se hace imposible practicarlo, como yo ahi muchisimos chavales esperandolo
Un admirador | Contestar aquest comentari! | 9/7/2007 - 16:03
bon skatepark siusplau i si no o feu en un altre jok no ayi tan petit
siusplau | Contestar aquest comentari! | 18/7/2010 - 13:32

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a aaaa baner promocio Nadal Hospitalet infant
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a aaaa baner promocio Nadal Hospitalet infant
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a aaaa baner promocio Nadal Hospitalet infant
a
a
a
a

a
a
aaaa
a

NOTÍCIES RELACIONADES


  | dijous 8 octubre '09

S'inicien les obres de la tercera fase del Parc del Pinaret destinada a l'esport i a l'oci
33 comentaris

  | dimecres 18 febrer '09

La tercera fase del Parc del Pinaret rep una subvenció de 650.000 euros del PUOSC
7 comentaris

  | dimecres 14 gener '09

Les obres de la tercera fase del Parc del Pinaret podrien iniciar-se el proper mes de maig
10 comentaris

  | divendres 8 agost '08

Se subvenciona amb més d'un milió d'euros la tercera fase del Parc del Pinaret
6 comentaris

 1 mesos abans | divendres 23 març '07

L'Ajuntament sancionarà l'empresa encarregada de dur a terme les obres del Parc del Pinaret
10 comentaris

 2 mesos abans | dijous 1 març '07

El regidor d'Obres Públiques assegura que el Parc del Pinaret estarà enllestit el proper 15 de març
14 comentaris

 9 mesos abans | dijous 3 agost '06

Les obres del Parc del Pinaret avancen a bon ritme i es preveu tenir enllestides les dues primeres fases aquesta tardor
12 comentaris

 9 mesos abans | dijous 20 juliol '06

Es tiren a terra quatre pins del Pinaret que estaven morts des de feia setmanes
9 comentaris

 1 any abans | dimecres 26 abril '06

El procés participatiu per a la urbanització del Parc del Pinaret opta a un premi de bones pràctiques en les administracions públiques

 1 any abans | dijous 16 març '06

El Ministeri d'Indústria concedeix un crèdit de 6 milions d'euros per a la remodelació de carrers i del Parc del Pinaret
6 comentaris

 1 any abans | dimarts 1 novembre '05

El Parc del Pinaret, un gran pulmó verd de 4,5 hectàrees de superfície
  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2691 (30/4/2007)  

GALERIA IMATGES

Inauguració del Parc del Pinaret

 9 fotos


q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2016

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: