Edició 2964 | divendres 24 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

CULTURA | divendres 10 novembre '17 | 11:43 | 356 lectures |
LLENGUA

Vint-i-dues parelles lingüístiques es trobaran a Cambrils per conversar en català

Text Redacció  Fotografia Cedida

Foto de grup dels participants al programa Voluntariat per la Llengua en l'acte de presentació del passat dilluns

El passat dilluns va tenir lloc la presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Lluís Abella, que va obrir l’acte, va posar en valor la tasca del Servei de Català de Cambrils per fomentar l’ús social de la llengua catalana any rere any i va destacar la importància del programa Voluntariat per la llengua per fer noves amistats, enriquir-se culturalment o perdre la vergonya a usar aquesta llengua. Per la seva part, Helena Martínez, responsable del Servei de Català de Cambrils, va destacar la xifra de parelles lingüístiques que hi participaran, un total de vint-i-dues –setze de noves– i sis més que continuen després d’haver-se conegut en una passada edició.

La tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, es va encarregar de donar informacions i instruccions als participants perquè la seva experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben  positiva i va detallar  alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar, com  les lectures del material "Llegir per parlar, llegir per aprendre" o el vuitè número de la col·lecció  "Parlem Tu i Jo", editat recentment per la Direcció General de Política Lingüística i que recull textos sobre la salut.   

Activitats per a voluntaris i aprenents

Una de les opcions que tenen els participants en el programa per parlar en català és visitar els establiments que hi donen suport i que permeten que els aprenents, sols o acompanyats dels voluntaris, facin pràctiques lingüístiques en contextos reals. Durant els mesos d’estiu, fins a 16 establiments del municipi han renovat els acords de col·laboració amb el programa, i alguns ofereixen nous descomptes i avantatges per a les parelles lingüístiques. Actualment n’hi ha 43 a Cambrils i més de 300 a les comarques del Baix Camp i el Priorat.

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles. Per exemple, per a aquest trimestre es prepara una visita guiada gratuïta al Museu de les Tres Eres i el Museu Agrícola de Cambrils, que inclourà un tast d’oli per als assistents.

Punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se personalment al Servei de Català de Cambrils, situat a la segona planta de l’Ateneu Juvenil, per telèfon (977 79 26 88) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). O poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !


 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a
 ANTERIOR
dijous 9 novembre '17
La Casa de la Vila llueix una pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics
SEGÜENT 
divendres 10 novembre '17
El Cicle de Memòria de Tardor visita els Espais de la Batalla de l'Ebre

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2964 (10/11/2017)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: