Edició 2964 | divendres 24 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  POLÍTIQUES ACTIVES D'OCUPACIÓ. PLANS D'OCUPACIÓ MUNICIPAL  
Ajuntament de Cambrils [+]

SOCIETAT | divendres 10 novembre '17 | 11:49 | 570 lectures |
IGUALTAT

Arriben les Jornades per als Bons Tractes per reforçar els valors positius de les relacions de parella saludables

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Anna Morera, Mònica Romano i Josep M. Vallès en la presentació de les Jornades per als Bons Tractes


Del 10 al 30 de novembre se celebraran les Jornades per als Bons Tractes, organitzades pel Consell Municipal de Dones i l’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils. Ahir al matí tenia lloc la presentació del programa a càrrec del regidor de Benestar Social, Salut i Drets Cívics –Josep Maria Vallès–; la representant del Consell Municipal de Dones –Anna Morera–, i la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament, Mònica Romano. Enguany, tal com van explicar en la presentació, les jornades tindran un enfoc diferent al d'altres edicions i se centraran en els valors positius que ha de tenir una relació de parella saludable. D'aquesta manera, se li ha donat un gir al missatge i a la imatge habitual de les campanyes contra la violència masclista per reforçar valors com la igualtat, la confiança, el respecte, la llibertat individual i l'amor sense càrregues.

Tal com va comentar Vallès, "el govern no només té la voluntat política sinó també té l’obligació de treballar per fomentar i garantir la igualtat i impulsar campanyes preventives per sensibilitzar la població sobre la magnitud i la gravetat d’aquesta xacra social". El regidor també va destacar que és un programa transversal en el que s'impliquen diferents departaments de l'Ajuntament i que arriba a diferents públics i amb diversos formats.

Reforçar els valors positius d'un relació de parella

Tal com va explicar la tècnica d'Igualtat –Mònica Romano–, les imatges i missatges de la campanya es basen en el circ, ja que és una iconografia que tothom reconeix i amb la que es poden treballar molts missatges vers la igualtat "des d'una vessant positiva i fresca". La campanya reforça valors i idees claus per relacionar-nos en l’àmbit de la parella, des d’un amor saludable i lliure de cap càrrega amb el lema "Aprèn a millorar la teva relació sense fer jocs malabars". Segons Romano, "relacionar-nos des de la igualtat en una relació de parella és prevenir la violència, perquè aquesta no hi té cabuda". Per la seva part, la representant del Consell de Dones i membre de les Dones Amunt –Anna Morera– va afegir que van creure oportú organitzar una xerrada titulada "La mitja taronja només per fer sucs!" per conscienciar sobre la igualtat i contra la violència de gènere per donar resposta a les víctimes que ho necessiten.

A més, al llarg d’aquest mes de novembre, en paral·lel al desenvolupament dels actes, s’aniran incorporant diversos elements per reforçar els missatges envers la igualtat de gènere, com lones en diferents espais públics, cubs amb missatges i imatges de la campanya, a favor de la igualtat en la relació de parella.

Programa d'activitats:

El programa inclou activitats com tallers, conta contes, cinema, actes col·lectius de rebuig a la violència masclista, activitats esportives específiques i xerrada-col·loqui, entre d’altres.

Biblioteca Municipal
Conta Contes teatralitat per als bons tractes, amb l’obra "Princeses Blaves", avui a les 18 hores.

Tallers
El programa inclou diversos tallers com el taller "Amor sense possessió", els dies 15 i 22 de novembre al Centre Cultural, on s’abordaran les claus per una relació de parella saludable; el taller de "Biblioteràpia", el dia 27, que aportarà vitamines lectores per a la gestió de les emocions i l’adquisició d’eines de comunicació i en darrer terme el taller "Laboratori d’amor, humor i ovari", el 30 de novembre, en el qual d’una forma interactiva, crítica i divertida, s’abordaran qüestions que ens afecten com a dones; els estereotips i les pressions socials sobre el cos de les dones,...

Cinema
Tres passes de cinema, a un cost de 1.50€, del film-documental Chicas nuevas 24h que aborda de forma real, rigorosa, i a l’hora amb un format revolucionari, la greu problemàtica de la tracta de dones: l’esclavitud sexual del segle XXI des de la mirada del demandant permanent: l’home. Film no recomanat a menors de 12 anys.

Xerrada-col.loqui
Per part de les professionals del SIAD municipal es durà a terme, el 23 de novembre, una xerrada-col·loqui titulada "La mitja taronja només per fer sucs!" en la que s’abordaran interactivament aspectes per tal de desemmascarar el mites de l’amor romàntic que sustenten i perpetuen la violència masclista.

Esports
L’Àrea d’esports se suma novament a aquestes jornades amb dues activitats. S'organitzarà una Masterclass, el dissabte 25 de novembre, oberta a tota la ciutadania, sota els lemes #ESTIMARÉSCONFIAR#T’ESTIMOLLIUREM’ESTIMOLLIURE. I el compromís col·lectiu dels diversos clubs esportius de Cambrils de fer la lectura d’un manifest, i un minut de silenci en totes les competicions esportives del cap de setmana del 25 i 26 de novembre com a mostra de rebuig a qualsevol acte de violència sota el lema #ALAVIDAJOCNET #ESTIMARÉSRESPECTAR#NIUNAMENYS

Exposicions virtuals
A la www.cambrils.cat/igualtat la ciutadania pot consultar les diferents exposicions virtuals creades per la ciutadania, en les diferents campanyes promogudes per l’àrea de polítiques d’igualtat i el consell de dones de Cambrils des del 2012-2017, amb imatges sorprenents, per a la igualtat, els bons tractes i contra la violència masclista.

Lectura institucional i concentració ciutadana contra la violència masclista
En el marc de la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones es farà, per part de diferents homes, la lectura d’un manifest de condemna a qualsevol forma de violència masclista, durant el Ple Municipal del 24 de novembre.

La igualtat a les aules
En el marc de la coeducació es duran a terme, al llarg del mes de novembre, dos tallers en els centres educatius de Cambrils. Adreçat a l’alumnat de 2on de primària es realitzarà el Conte Teatralitzat de "El Tigre i el Gos" a través del qual s’explicarà als infants la importància dels bons tractes i les greus conseqüències de l’abús. Adreçat a l’alumnat de 4r d’ESO es realitzarà el Teatre Fòrum És de conya?, per tal de que el jovent, identifiqui conductes de discriminació, estereotips i abús en les relacions de parella i pugui debatre i interactuar amb elles.

Formació
En el marc de la formació anual als/les professionals municipals dels àmbits social, educatiu, sanitari, cossos de seguretat, SIAD i joventut s’impartirà aquest mes de novembre el taller "Ciberassetjament amb perspectiva de gènere" per poder contextualitzar, identificar i sobre tot prevenir i incidir envers aquesta problemàtica.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !


 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a
 ANTERIOR
dijous 9 novembre '17
La Casa de la Vila llueix una pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2964 (10/11/2017)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: