Edició 2964 | divendres 24 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  BENESTAR SOCIAL  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | divendres 3 novembre '17 | 11:20 | 1413 lectures |
MANIFESTACIÓ

Concentració en protesta per l'empresonament de vuit consellers de la Generalitat

Text Lluís Rovira i Barenys  Fotografia Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració d'ahir al vespre davant l'Ajuntament

Prop de 300 persones es van concentrar ahir a les 7 de la tarda a la plaça de l'Ajuntament en protesta per la detenció del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i els consellers Forn, Romeva, Borràs, Turull, Bassa, Rull i Mundó. Dues hores abans, cap a les 5 de la tarda, la jutgessa de l'Audiència espanyola Carmen Lamela havia decretat presó sense fiança per a tots ells a més de presó eludible amb fiança per a l'exconseller d'Empresa Santi Vila. Tot i que ahir s'havien programat concentracions de protesta només a les capitals de comarca, un cop es va conèixer la notícia de les detencions la ciutadania es va mobilitzar i les mobilitzacions es van estendre a d'altres pobles i ciutats, com és el cas de Cambrils.
En la concentració d'ahir, el coordinador de l'ANC a Cambrils va dirigir unes paraules a la gent reclamant una interpel·lació a tots els demòcrates perquè surtin i impedeixin que això passi en ple segle XXI. També va agafar el micro una altra persona per denunciar que el que s'està vivint aquestes darreres setmanes només té una paraula, dictadura. Després de cridar "Llibertat", es va cantar els Segadors i es va donar per acabada la concentració.
A les 10 de la nit, una sorollosa cassolada es va poder sentir pels diferents barris de Cambrils. A la plaça de la Vila, a més, hi va haver repic de timbals.

Setmana intensa de mobilitzacions

Avui, a les 19h, hi torna a haver concentració a la plaça de l'Ajuntament de Cambrils dins la crida feta per manifestar-se  davant dels ajuntaments de tot el país. A Cambrils, a més, hi ha programada una cassolada a la plaça del Pòsit a partir de les 22h i, a continuació, una encartellada.
El diumenge 12 de novembre es farà una gran manifestació a Barcelona de la que en el decurs d'aquesta propera setmana se'n coneixeran els detalls. A banda, aquest matí està previst que s'anunciï la convocatòria de vaga general per a la setmana vinent. Aquest mateix matí s'han produït talls de carreteres i vies de tren a diferents indrets de Catalunya.

Editorial conjunt dels mitjans de comunicació

revistacambrils.cat subscriu l'editorial conjunta que han elaborat un seguit de diaris i mitjans digitals d'àmbit nacional, mitjans de proximitat i temàtics així com les associacions catalanes de premsa (AMIC, ACPC i APPEC)
 
Editorial

Amb el Govern legítim de Catalunya
 

El Govern de Catalunya ingressa a la presó en compliment d'un procés judicial en què se l'acusa de rebel·lió arran de la proclamació de la República. Aquest és un fet demolidor que ens remet a d'altres moments dramàtics de la nostra història. A més d'aquest empresonament preventiu del vicepresident, set consellers i un exconseller, la resta del Govern i el president Carles Puigdemont són a Bèlgica, pendents d'una ordre de detenció internacional. Per completar aquest escenari, la setmana que ve hauran de prestar declaració la presidenta del Parlament i cinc membres de la mesa, afectats també per les mateixes acusacions. Les principals autoritats del país i els dirigents de dues grans organitzacions civils han estat objecte d'unes mesures repressives que obren un fosc panorama.
 
Pel bé de la democràcia i de la pau, cal que els membres del Govern legítim de Catalunya siguin alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions. Cal que es normalitzi el funcionament sobirà del Parlament de Catalunya. Cal que es tanquin els sumaris oberts contra centenars d'alcaldes, càrrecs públics i d'altres ciutadans. I que no es repeteixin episodis de violència contra la població civil com els del dia 1 d'octubre durant la celebració del referèndum.
 
Cal que les institucions internacionals es facin càrrec que Catalunya és una nació, que no és un invent i que les seves legítimes peticions de democràcia per resoldre el conflicte amb l'estat espanyol han de ser ateses. La nació catalana no serà silenciada amb mesures repressives. Cal que els drets democràtics i nacionals siguin respectats en un context de civisme i tolerància.

El coordinador de l'ANC a Cambrils en el moment d'adreçar-se a la gent, ahir al vespre

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !


 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a
 ANTERIOR
divendres 3 novembre '17
Tots els grups acorden impulsar una política de tarifació social per accedir als serveis i equipaments públics

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2964 (3/11/2017)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: