Edició 2964 | divendres 24 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  RECAPTACIÓ. IMPOST ACTIVITATS ECONÒMIQUES  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | divendres 3 novembre '17 | 11:19 | 660 lectures |
TARIFACIÓ SOCIAL

Tots els grups acorden impulsar una política de tarifació social per accedir als serveis i equipaments públics

Text Berta Ruiz  Fotografia Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la sessió plenària del passat divendres 27 d'octubre

El ple del consistori cambrilenc va acordar, per unanimitat, impulsar una política de tarifació social per accedir als serveis i equipaments públics municipals. Aquesta proposta, que va ser presentada per l'Assemblea de Cambrils en el ple del passat 27 d'octubre, va ser recolzada per tots els grups polítics. Segons va llegir el portaveu de l'AdC –Ivan Sanz–, "atès que l'Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, ha de fer front amb major intensitat a les conseqüències socials d'una crisi econòmica que ha instaurat la precarietat laboral i l'atur en la nostra societat és l'Ajuntament qui ha d'adoptar canvis en l'acció de govern per reforçar l'equitat i la cohesió social. Atès que tots els serveis que ofereix l'Ajuntament de Cambrils han de ser accessibles a totes les veïnes i veïns del municipi, cal crear solucions per superar les barreres que dificulten aquesta igualtat d'oportunitats en l'accés".

Per tot plegat, l’acord adoptat al ple contempla la creació d’una comissió de treball amb representants de tots els grups polítics locals i tècnics municipals, que elaborarà una proposta de barems de renda per a les persones usuàries dels serveis, equipaments i activitats municipals. En aquesta comissió s’acordaran els preus públics corresponents a cada activitat, amb l’objectiu que el preu no sigui un impediment a l’hora d’accedir als serveis per part dels veïns i veïnes de Cambrils.

Suport de tots els grups de consistori

Les dues regidores no adscrites –Encarni Bello i Cinta Ballesté– van aplaudir la mesura, així com la regidora no adscrita Inma Sierra que també va demanar que es faci un seguiment d'on van a parar les ajudes, perquè "molta gent ho necessita i es queda fora". Per la seva part, PP i C's també es van sumar a la proposta, juntament amb l'NMC que va afirmar que treballaran per fer les seves aportacions.

Per part de l'equip de govern, el regidor de Benestar Social –Josep M. Vallès– va acceptar la moció "perquè és una millora en la gestió de les subvencions dels preus públics". Vallès també va recordar que ja es compta amb 17 ordenances fiscals amb clàusules d’exempció, entre les quals n’hi ha sis d’específiques amb exempcions i bonificacions socials com ara la reducció de l’IBI, l’import sobre vehicles de tracció mecànica o les escombraries.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !


 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a
 ANTERIOR
dijous 2 novembre '17
Millores als parcs del Pescador, del Pinaret i de Nou Cambrils amb una inversió d'uns 160.000 euros

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2964 (3/11/2017)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: