Societat

850 talls de cabell contra el càncer infantil

Per Berta Ruiz

Imatge d'alguns dels participants que es van sumar a la campanya solidària "Deixa't prendre el pèl", el passat diumenge al passeig Marítim

850 talls de cabell, barbes i afaitats són els que es van aconseguir, aquest passat diumenge, a la segona edició de la campanya solidària "Deixa't prendre el pèl". Durant tot el matí, al passeig Marítim, i en un dia de sol esplèndid, un total de 81 barbers arribats d'arreu de l'Estat –una vintena més que l'any passat– van treballar incansablement fent talls de cabell tant a homes com a dones i infants. De fet, en aquesta edició es van fer més talls de cabells femenins, uns treballs que són més entretinguts i requereixen de més temps. Cal destacar que les melenes femenines es fan servir per a fer perruques. Finalment, es va superar amb escreix el nombre de talls de cabell de l'any passat quan se'n van fer 498. L'objectiu de la jornada era recaptar fons per a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona en pro de la investigació del càncer infantil. Per segon any consecutiu, la gent va ser solidària i va tornar a respondre a aquesta iniciativa impulsada pel barber cambrilenc Javier Torrente amb la col·laboració de l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social de l'Ajuntament de Cambrils i el suport de l'associació que reuneix als professionals de la barberia –Barberos de España–. També hi va col·laborar la Unió de Botiguers de Cambrils i la Fundació Port Aventura.

La recaptació final superarà la de l'any passat

Pel que fa a la recaptació econòmica de la jornada, Javier Torrente ha volgut ser prudent quant a les xifres definitives, perquè encara s'hi han de sumar les aportacions dels patrocinadors col·laboradors i s'han de descomptar algunes despeses de l'organització. Algunes de les xifres ja tancades són els 7.900 euros dels talls de cabell, la venda de samarretes i altres donacions fetes in situ; els 1.497,02 euros dels tiquets que es van vendre per als sortejos de productes i d'altres donacions voluntàries i, els 1.023 euros de la venda de polseres solidàries de marxandatge de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. A aquestes quantitats se li sumaran els donatius dels 40 establiments patrocinadors. Amb tot plegat es preveu superar la xifra neta que es va obtenir l'any passat en pro de l'AFANOC que va ser de 10.600 euros de donació.

El barber cambrilenc Javier Torrente s'ha mostrat "molt satisfet i esgotat". Segons ha comentat a revistacambrils.cat, "la gent va estar molt contenta, amb una bona organització i molt bon ambient. Estem molt agraïts per la mobilitat de la gent que va arribar d'arreu de l'Estat per sumar-se a la causa. Vull donar les gràcies als meus companys Panisello, l'Alfredo, Òscar de Tarragona i Francesc Lorán de Mora d'Ebre perquè entre tots ens hem distribuït la feina, així com molts amics i familiars que hi han col·laborat voluntàriament. També agrair el suport de l'Ajuntament; enguany, la infraestructura ha estat molt millor".
Cal destacar que, enguany, des de l'organització es va pagar el dinar a tots els barbers participants com a detall per la seva implicació en la causa solidària. L'àpat va tenir lloc al restaurant Lizarran, establiment col·laborador en la jornada.

Minut de silenci, un mes després dels atemptats

A les dotze en punt del migdia, les dues noies que estaven fent tasques d'animació van demanar que tots els barbers aturessin la seva feina i que el públic congregat guardés un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. De fet, el passat diumenge 17 de setembre es complia un mes d'aquests tràgics successos. La gent va guardar un emotiu minut de silenci que es va trencar amb els aplaudiments de tothom i l'enlairament de globus cedits per la Unió de Botiguers amb el lema I love Cambrils.

Comenta aquest article