Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

CULTURA | dijous 31 agost '17 | 10:02 | 774 lectures |
PRESENTACIÓ

L'escriptora Judit Robert presenta la seva adaptació del Llibre de les Bèsties a la Biblioteca Municipal

Text Patrícia Muñoz  Fotografia Patrícia Muñoz

Judit Robert va presentar l'adaptació del Llibre de les Bèsties davant el públic infantil, ahir, a la Biblioteca

L’escriptora Judit Robert va presentar ahir la seva adaptació per a teatre infantil del Llibre de les Bèsties, de Ramon Llull, a la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils. La presentació, feta a les 12h del migdia, va cloure el programa d'activitats d'estiu "Juguem i llegim".

L’adaptació de Robert és un llibre de teatre infantil –editat per Ganzell- pensat per ser treballat en escoles, instituts i biblioteques amb l’objectiu de donar a conèixer la figura de Ramon Llull i reforçar la lectura en veu alta i la comprensió de textos, així com per acostar els més menuts a la política. De fet, El Llibre de les Bèsties forma part del Llibre de les Meravelles, que fa una reflexió sobre política en forma de faula.

Per inaugurar l'acte, es va fer el sorteig d’una bossa entre els usuaris i usuàries que han demanat en préstec algun dels Lots Sorpresa que ofereix la biblioteca amb documents variats com novel·les, llibres infantils i DVD per tenir durant tot un mes d’estiu. L'agraciada va ser Maria Luz Caja Llamas.

A la presentació de l'acte, Lluís Abella, regidor de Cultura, va reconèixer que "malauradament, llegir està poc de moda", però que no obstant això "cada any hi ha més gent" a les activitats de lectura.

Robert, que és la coordinadora de la secció infantil de la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig del Camp, ha adaptat altres clàssics com El Petit Príncep i El Malalt Imaginari, i ha escrit contes adreçats als infants. Va presentar El Llibre de les Bèsties al·legant que, malgrat va ser escrit fa segles, segueix sent aplicable a la realitat. "Per molt que passin els anys, hi ha una cosa que tothom sempre vol: manar. Ramon Llull va ser un visionari: tot el que passa al llibre, passa avui". Després d'explicar unes quantes faules als més menuts, Robert va encoratjar els menuts a seguir llegint i va concloure la presentació amb una reminiscència al Petit Príncep. "Heu de mirar sempre amb el cor. L'essencial és invisible als ulls".

El llegat de Ramon Llull

Durant l'acte, Robert va ensenyar als infants, de forma entretinguda i didàctica, qui va ser Ramon Llull. Els va explicar que va viure al segle catorze, que va morir amb 84 anys -fenomen insòlit tenint en compte l'època que es tracta- i que va reescriure a mà una pila de llibres que va perdre a la mar en un dels seus viatges -recordem que viatjava arreu per predicar el cristianisme-. Llull, després d'haver acabat la tasca de recuperació dels llibres, va morir. "Ramon Llull és un superheroi", resumeix Robert.

Un moment del sorteig d'un lot de llibres, ahir a la Biblioteca

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !


 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a
 ANTERIOR
dimecres 30 agost '17
Es recullen les ofrenes dipositades a la vorera del Club Nàutic
SEGÜENT 
dijous 31 agost '17
Adrià Triviño (actor): "El meu objectiu és que qui em ve a veure surti diferent de com ha entrat"

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (31/8/2017)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: