Edició 2964 | divendres 24 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  POLÍTIQUES ACTIVES D'OCUPACIÓ. PLANS D'OCUPACIÓ MUNICIPAL  
Ajuntament de Cambrils [+]

SOCIETAT | dilluns 17 juliol '17 | 12:00 | 4758 lectures |
FESTES

Se celebra la processó de la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

Processó de la Mare de Déu del Carme, ahir a la tarda, al port

Ahir diumenge 16 de juliol, diada de la Mare de Déu del Carme, es va celebrar la tradicional processó per terra i per mar de la patrona dels mariners. Com cada any, a partir de les set de la tarda des de l'església parroquial de Sant Pere, s'iniciava el seguici després que la Capella Polifònica de Sant Pere interpretés una pregària cantada a les portes del santuari. La processó estava encapçalada per una representació dels Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils amb els seus rems alçats i continuava amb un grup de xiquets i xiquetes vestits de mariners, membres de la Confraria de la Mare de Déu del Carme, la imatge de la Mare de Déu i al darrere, les autoritats –acompanyades del director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació al Camp de Tarragona –Àngel Xifré– i la coordinadora territorial de Joventut a Tarragona –Eva Ferran– i les pubilles. Finalment, la Banda de Música de Camarles tancava la comitiva.

La processó per terra va seguir el recorregut habitual, en direcció cap a la plaça del Pòsit, el carrer del Carme, el carrer de Sant Pere i al llarg de la façana marítima fins arribar al moll de pesca, on la imatge va ser embarcada a la barca d'arrossegament Salvadó i Maria. A l'arribada al moll, es van viure uns certs moments de desconcert perquè una part del seguici no va poder embarcar, entre ells els polítics i la premsa. Va ser per falta de capacitat a les barques disponibles i per motius de seguretat, segons es va comentar al mateix moll.

Després de la processó per mar, el seguici va desfer el camí fet per tornar cap a la parròquia de Sant Pere. Un any més, els portadors de la imatge de la Verge van fer el darrer tram de l'arribada a l'església de genolls. Després de l'arribada de la processó, es va celebrar la missa en honor de la Mare de Déu del Carme.

Sardinada popular i sardanes

Per altra banda, ahir a la nit, a la plaça del Pòsit, també es va fer la ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils. Al matí, a la llotja de Pescadors, es va fer la sardinada popular. El dissabte a la nit també es va fer l'espectacle de carrer "Nàufrags" a càrrec de La Industrial Teatrera.
 GALERIA IMATGES | 25 fotos

Processó de la Mare de Déu del Carme

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !


 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a
 ANTERIOR
dilluns 17 juliol '17
Cantada d'havaneres a la fresca al passeig de les Palmeres

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2964 (17/7/2017)  

GALERIA IMATGES

Processó de la Mare de Déu del Carme

 25 fotos

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: