Edició 2964 | divendres 24 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  BENESTAR SOCIAL  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dimarts 11 juliol '17 | 10:15 | 1945 lectures |
SALUT

Sense notícies del quiròfan, set anys després

Text Cristina Sierra  Fotografia Arxiu Revista Cambrils

Aspecte que presentava el quiròfan de l'Hospital Lleuger de Cambrils, el dia de la seva inauguració

L’entrada en funcionament del quiròfan de l’Hospital de Lleuger segueix sent tota una incògnita. Set anys després de l’obertura del centre sanitari, els problemes de pressupost i l'autorització definitiva de CatSalut han retardat la seva posada en marxa i s’ha convertit en un dels temes recurrents al ple del consistori.

Inicialment, estava previst que s’obrís a l’estiu de 2010, just uns mesos després de la inauguració de l’hospital, però uns problemes tècnics van afectar el procés. El desembre de 2011 es va desencallar el conflicte principal que hi havia entre l'Ajuntament i el constructor per acabar les obres pendents a la sala i l’obertura quedava en mans de CatSalut. Quatre anys després es fixava una nova data: entre finals d’abril i principis de maig, però novament van aparèixer nous entrebancs que han dificultat la gestió fins a l’actualitat.

En el ple del passat mes de juny, l’alcaldessa –Camí Mendoza- va apuntar que el consistori estava en contacte amb Sagessa per saber com estava el procés, “però fins que CatSalut no doni el vistiplau no es pot engegar”.

Especialitats de Traumatologia, Otorrino i Oftalmologia

Quan l’entrada en funcionament del quiròfan semblava imminent es va explicar que a la sala s’hi farien intervencions de cirurgia extrahospitalària sense ingrés, és a dir, aquelles operacions que no requereixen anestesia general i que el pacient pot marxar cap a casa després de la intervenció.

Segons apuntava aleshores revistcambrils.cat, estava previst que s’hi fessin operacions com les extraccions de lipomes de greix, galindons, ganglis, hèrnies umbilicals i inguinals, el Síndrome del túnel carpià, i els carnots, totes elles corresponents a les especialitats que ja hi ha a l’Hospital Lleuger: Traumatologia, Otorrino i Oftalmologia.

Tres dies a la setmana

Amb aquesta obertura, s’esperava desencallar les llargues llistes d’espera per operar-se a l’Hospital Sant Joan de Reus, un problema encara existent. El centre ja havia estudiat com funcionaria el quiròfan i el personal que necessitava. Estava previst que s’obrís tres dies a la setmana i s’havien d’incorporar les figures de l’anestesista, dues infermeres i un auxiliar.

A més, segons s’explicava des de l’Hospital Lleuger, aquest equipament suposava una atenció més personalitzada cap al pacient, que podia fer el postoperatori a casa amb el seguiment exhaustiu d’una infermera.


 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !


 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a
 ANTERIOR
dimarts 11 juliol '17
El govern municipal refusa una proposta per a crear una sala d'estudi 24 hores

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2964 (11/7/2017)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: