Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

ESPORTS | dimecres 21 juny '17 | 10:45 | 1639 lectures |
NATACIÓ

Més de 330 nedadors es llancen a l'aigua de la platja del Regueral per disputar la IV Milla Marina

Text Redacció  Fotografia Lluís Rovira i Barenys

Imatge d'una de les sortides de la IV Milla Marina de Cambrils, el passat diumenge a la platja del Regueral

El passat diumenge 18 de juny al matí, a la Platja del Regueral, es van disputar fins a quatre modalitats de la Milla Marina: la quarta edició de la travessia dels petits (alevins), la dels federats, la popular dels no federats i la primera edició de la Doble Milla. La travessia dels alevins van nedar en un circuit de 700 metres; mentre que la dels federats i la popular van nedar en un circuit de 2.000 metres. Per la seva part, a la Doble Milla van doblar aquest darrer circuit. La participació va ser de 330 nedadors i nedadores, provinents de 43 clubs de Catalunya, d'Espanya i, fins i tot, d'Holanda i d'Alemanya. Tenint en compte que l’any passat hi va haver una participació al voltant dels 200; l’èxit de participació d’aquest 2017, resulta evident.

La prova es va dur a terme en un ambient molt festiu, propiciat no solament pel bon temps i per la participació dels nedadors; sinó també per la implicació dels socis, pares i amics del Cambrils Club Natació (CN), com ja va succeir en edicions anteriors. El Cambrils CN és l'organitzador de la Travessia; però compta amb la col·laboració i el suport imprescindible del Club Nàutic Cambrils i de l’Ajuntament de Cambrils. Amb aquesta travessia també s'inaugurava el Circuit català, puntuable, de travessies de la Federació Catalana de Natació i també del IV Campionat Universitari d'Aigües Obertes de Catalunya.

Classificacions femenines

A la classificació general de la prova femenina, Alba Cerrillo del Club Natació Cornellà, es va proclamar campiona de la Milla, amb un temps de 24’33’’; seguida, en segon lloc, de Beatriz Martínez del Cambrils CN, amb un temps de 24’41 i, en tercer lloc, Sabina Martínez del CN Tàrraco. Quant a la Doble Milla; la primera en arribar a la meta va ser Cristina Vallespí del Cambrils CN, amb un temps de 44’18’’; la segona, Ascen Roldán del Pinyó Fix i la tercera, Ana Lopez, independent. En aquest cas de la Doble milla, hi va haver una modalitat de participació amb neoprè; en què Telma Guzman del Cambrils CN va arribar en primer lloc.

Classificacions masculines

En l’apartat masculí, el mateix nedador de 15 anys (de l’any 1999), Roger Pastor del CN Sabadell, va aconseguir proclamar-se campió tant de la Milla com de la Doble Milla; ja que va participar en ambdues proves, aconseguint uns temps de 22’12’’ en la primera i de 36’41’’ en la segona. El segon nedador en arribar va ser Arnau Blanc del Cambrils CN, amb un temps de 22’22’’ i el tercer va ser Jordi Romero del CN Castellet, amb un temps de 22’26’’. Respecte de la Doble Milla, el segon va ser Robert Casin del CN Tàrraco, amb un temps de 38’39’’, i el tercer Eduard Miralpeix del Cambrils CN, amb un temps de 39’15’’. En la modalitat de neoprè va guanyar Xavier Bages també del Cambrils CN.

Campionat Universitari de Catalunya

Pel que fa al Campionat Universitari de Catalunya: la primera nedadora que va arribar a la meta va ser Maria José Mojica Baquero de l’Escola Ramon Llull, amb un temps de 22’37’’, la segona l’Alba Cerrillo abans esmentada i la tercera Alícia Domingo (48’21’’). En l’apartat masculí, el primer universitari a creuar la meta va ser Guillem Segura de la Universitat de Lleida, amb un temps 22’37’’; el segon, José Javier Montón del CN Tàrraco, amb un temps de 24’48’’ i, el tercer, Gerard Zamora també de la Universitat de Lleida, amb un temps de 24’49’’.

Travessia petita

A la travessia petita, que tenia 700 metres de recorregut i que nedaven els xiquets i xiquetes nascuts després de l’any 2004; Andrés Laptes i Nil Anglès, ambdós del Cambrils CN, van entrar en primer i segon lloc, amb uns temps de 9’49’’ i 9’53’’. En tercer lloc, va quedar David Martínez del Reus Ploms, amb un temps de 9’56’’. A la categoria femenina, la primera va ser Judit Pàmies del Cambrils CN, amb un temps de 10’00’; la segona, Salma El Gaachi Meliani del CN Vila-seca, amb un temps de 10’08’’ i, la tercera, Sara Aguado del CN Salou, amb un temps de 10’38’’.

Travessia popular

Finalment, la darrera de les travessies en sortir va ser la popular, oberta als nedadors no federats i que va ser, fins i tot, la que va comptar amb més participants (92). Els guanyadors d’aquesta edició, van ser Cristina Baiges del Cambrils CN, amb un temps de 28’04’’ i Omar Perez del CN Tàrraco, amb un temps de 25’55’’. El segon i tercer lloc femenins, van ser per Laia Conesa del CN Vallirana (28’53’’) i Itziar Esparza, independent (29’42’’). Mentre que en la categoria masculina, el segon lloc va ser per a Daniel Puebla (26’19) i Daniel Garcia Leiro (27’05’’), ambdós del Cambrils CN.

Un any més, el sol i un mar esplèndid per nedar, van tornar a acompanyar els nedadors; fent possible, així, que es visqués un ambient molt animat durant el transcurs de les diferents proves disputades i que provocaven la curiositat de nombrosos banyistes que s'hi acostaven per contemplar l'espectacle esportiu. L’esdeveniment també va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès.

Caràcter solidari de la prova: lluita contra l'ELA

Enguany, l’esdeveniment també va tenir un caràcter solidari; ja que va comptar amb la presència d’un estand i de responsables de la Fundació catalana d’esclerosi lateral amiotròfica Miquel Valls; coneguda com a ELA. La malaltia és neurodegenerativa i actualment no té cura ni es disposa de cap tractament que permeti aturar el seu procés degeneratiu. Els seus voluntaris van poder donar informació bàsica sobre la malaltia i van poder vendre diversos productes de marxandatge per contribuir en la lluita per superar-la.

La Milla Marina de Cambrils s’organitza pel Cambrils CN; però compta amb el suport del Club Nàutic i l’Ajuntament de Cambrils, la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, l’Esport Català Universitari i diversos membres de Protecció Civil. Així mateix, ha comptat amb el patrocini de diferents entitats i proveïdors; els quals han col·laborat de formes molt diverses i que el Club ha agraït moltíssim: el Parc Aquàtic Aquòpolis de La Pineda, l’Hipermercat Esclat, Esports Carson (botigues de Cambrils), Borges, l’Hotel Port Eugeni i Sunset 21 de Salou.

 GALERIA IMATGES | 19 fotos

IV Milla Marina de Cambrils


Classificacions per categories de la IV Milla Marina
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !


 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a
 ANTERIOR
dimarts 20 juny '17
Arriba la Festa Major de Sant Pere amb un programa carregat d'actes

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (21/6/2017)  

GALERIA IMATGES

IV Milla Marina de Cambrils

 19 fotos

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: