Esports

Sis nedadors del Cambrils Club Natació competeixen al campionat de Catalunya benjamí

Per Redacció

El nedador cambrilenc Carles Muñana –amb casquet vermell– llançant-se a l'aigua

Sis nedadors i nedadores del Cambrils Club Natació van participar, del 9 a l'11 de juny, als Campionats de Catalunya benjamins que es van disputar al Club Natació Sant Andreu, a Barcelona. Els nedadors cambrilencs classificats es van desplaçar amb l’entrenador Eduard Miralpeix, a la piscina olímpica de 50 metres, Pere Serrat de Sant Andreu. El sistema de competició en aquestes edats és una mica peculiar; ja que no és el clàssic en què els nedadors participen en les proves individuals que trien. En aquest cas, s'havien classificat 64 nedadors per categoria i sexe dels equips de tot Catalunya.

Hi ha un sistema de proves que s'anomena Q64 que té l'objectiu de fomentar que els nedadors i nedadores siguin el més complerts possibles. Cada nedador ha de nedar quatre vegades en fases classificatòries i, a cada fase, els nedadors han de nedar una prova de 50 metres de cada estil (primer papallona, segon esquena, tercer braça i quart estil lliure).
Cada estil implicava una fase. Els quatre primers classificats de cada sèrie accedien a una sèrie de més nivell i els quatre darrers a una sèrie de menys nivell. D’aquesta manera es generaven diverses fases de competició: fase 1 (eliminatòries), fase 2 (quarts de final), fase 3 (semifinals) i fase 4 (finals): composta per 8 finals de 8 nedadors. Després de tot aquest complex sistema competitiu; cada nedador participava en una prova més clàssica; en què es podia escollir entre 200/100 estils i 200/100 lliures, segons la seva edat. La classificació final anava per temps. La seva participació es va desenvolupar de la manera següent:

Divendres (Nedadors de l’any 2006 que van nedar Q64 i 200 lliures):
- Escarlata Martín: Q64, posició 52 / 200 lliures, posició 18 (2:58.57).
- Carles Muñana: Q64, posició 31 / 200 lliures posició 28 (3:13.07)

Dissabte (Nedadors de 2007 que van nedar Q64 i 100 lliures):
- Paula Graset: Categoria (10.5 anys) Q64, posició 53 / 100 lliures posició 44 (1:29.26).
- Andrea Moreno-Palancas (Categoria 10 anys) Q64, posició 42 / 100 lliures posició 29 (1:30.24).