Cultura

L'Aula de Teatre del Casal posa en escena "El gordo, el lleig i el tonto", una reflexió sobre l'assetjament adreçada als adolescents

Per Redacció

Els membres de l'Aula de Teatre del Casal juntament amb els alumnes de l'institut La Mar de la Frau, el passat dilluns

L’Aula de Teatre del Casal Municipal de la Gent Gran –dirigida per Jordina Ros– va iniciar, el passat dilluns, les representacions pels alumnes dels instituts de Cambrils, en el marc de les VII Jornades d’Intercanvi Generacional i Teatre Social de Cambrils. L’espectacle d'enguany es titula "El gordo, el lleig i el tonto (Assetjament a totes les edats)" i serveix per posar en contacte dos grups de generacions diferents, en aquest cas adolescents i gent gran del municipi. L’objectiu és crear punts de trobada perquè les dues generacions comparteixin vivències i inquietuds a través de dinàmiques teatrals participatives. En aquest espectacle es tracta el tema de l'assetjament d'una manera irònica i crítica, on queda reflectit el paper de l'agressor i el perquè ha arribat a aquest extrem. Amb la dinàmica teatral, es propicia una reflexió col·lectiva vers les circumstàncies i conflictes que conformen la realitat de cadascuna de les generacions.

Acostar la gent gran i els joves

Amb aquestes jornades, segons la seva directora –Jordina Ros– s'aposta per apropar la gent gran i els joves perquè ambdós col·lectius es coneguin i tots plegats puguin canviar la imatge negativa prèvia que, en general, tenen els uns dels altres. De fet, aquest canvi d'imatge pot propiciar canvis d'actitud positius. Cal destacar que, prèviament, abans d'anar a veure l'obra de teatre, els alumnes realitzen un treball previ a l'aula. En aquest cas, se'ls donen diferents eines de treball perquè coneguin la temàtica que es tracta: l'assetjament i les seves diferents formes com el bulliying, el ciberbulling, el mobbing, o l'assetjament sexual, entre d'altres. Es comenten els diferents tipus d'assetjament que hi ha, els perfils de l'assetjador, els efectes en les víctimes i què es pot fer en els diferents casos. També es passen diferents pel·lícules i curtmetratges relacionats amb el tema. Posteriorment, després de veure l'obra, els alumnes comparteixen un col·loqui de debat sobre tot plegat. Les representacions s'han anat fent durant tota la setmana i s'allargaran fins demà divendres.

En total, hi passaran uns 440 alumnes de l'institut La Mar de la Frau, de l'Escola d’Hoteleria i Turisme, del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, de l'institut Cambrils, de l'institut Jaume I de Salou i de l'institut Ramon Berenguer IV. En l’última de les representacions, el projecte comptarà amb la col·laboració dels alumnes de segon curs de maquillatge de l’Institut Cal·lípolis de Tarragona, que aniran a maquillar els actors.



Dalt i baix, els membres de l'Aula de Teatre del Casal que participen a l'obra

Comenta aquest article