Esports

Els Vogadors de Cambrils, grans vencedors del campionat de Catalunya de Llagut amb sis medalles d'or i una plata

Per Redacció

Foto de grup dels Vogadors de Cambrils a Deltebre

Aquest passat cap de setmana es va disputar a Deltebre (Montsià) el XXIIè Campionat de Catalunya de Llagut, organitzat per l'AE Xino-Xano. El campionat, com és habitual té el format de dos dies, dissabte per a les proves classificatòries i repesques, i diumenge, per semifinals i finals. Un total de 16 clubs i uns 500 remers es van aplegar a Deltebre per participar al campionat. El camp de regates, es va fer en sistema de carrers alterns, ocupant menys espai, per tal d’evitar que les algues que arrossega el riu perjudiquessin el desenvolupament de les proves. Van destacar els magnífics resultats aconseguits pels Vogadors de Cambrils, que van ser els grans vencedors d’aquesta edició, amb 6 medalles d'or i una medalla de plata.

L’absolut masculí aconsegueix el campionat

A destacar el resultat de la categoria absolut masculí; dissabte es van classificar guanyant una complicada mànega eliminatòria, i diumenge a primera hora, a la semifinal van fer el millor temps. Un cop a la gran final, els de Cambrils (7’49’’44) es va endur el títol en una final molt disputada amb CN Flix (7’50’’60), Rem Santa Cristina (7’53’’47), i Natació Badalona (8’01’’47).
Per la seva part, l’absolut femení, no va poder superar la primera eliminatòria, de manera que van haver de jugar-s’ho tot a la repesca, i al no fer la primera posició els va impedir classificar-se per a la final A. Finalment, van imposar-se a la final B, acabant en 5a posició.

La categoria de veterans invictes

El dissabte, la tripulació veterà masculí ba superar sobradament l’eliminatòria i es va classificar directament per a la final que va guanyar també de forma clara davant de R. Arenys, Natació Badalona i Capgrossos de Mataró. Per la seva part, les veteranes van passar a la final, guanyant amb autoritat l’eliminatòria i la semi-final, i un cop a la final es va imposar a Rem Badalona, AE Xino-Xano i Natació Badalona.

Grans resultats de les categories inferiors

En categoria infantil no es podia aconseguir un millor resultat, ja que l'equip Cambrils A i Cambrils B, van ser primers i segons, respectivament, superant a CN Flix i CN Móra d’Ebre. En la categoria juvenil, la tripulació masculina va imposar-se a la final a Natació Badalona i a CN Móra d’Ebre, aconseguint també la primera posició. Finalment, en juvenil femení, les cambrilenques van superar a Rem Pescadors, entrant també en primera posició.

Amb aquests resultats, els Vent d’Estrop aconsegueixen els millors resultats de la seva història i donen per finalitzada la temporada de competició de 2016. Comencen unes setmanes de descans i al mes de novembre reprendran els entrenaments per preparar la propera temporada.