Societat

Nerea Margalef i Eulàlia Canals del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, primera i sisena de Catalunya al Concurs d'anglès The Fonix

Per Berta Ruiz

Eulàlia Canals, a l'esquerra, i Nerea Margalef, a la dreta, amb els seus diplomes

Nerea Margalef –alumna de segon d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer– ha quedat en la primera posició de Catalunya del 9è Concurs d'Anglès Interescolar de Catalunya (The Fonix 2016), corresponent als alumnes finalistes de segon d'ESO. Per la seva part, Eulàlia Canals –alumna de primer d'ESO– s'ha classificat en la sisena posició final d'entre els alumnes de la seva categoria, és a dir, els finalistes de primer d'ESO. Nerea Margalef va sumar un total de 115,2 punts d'un total de 120, mentre que Eulàlia Canals va obtenir una puntuació de 105,6 punts d'un total de 120. Totes dues han valorat molt positivament l'experiència que els ha permès conèixer gent i participar en un certamen que busca motivar l'alumnat participant.

La final del concurs –organitzat per la International House Barcelona, la Fundació Catalana de l'Esplai i la Secretaria General de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat com a activitat organitzada en el marc de les iniciatives d’impuls i d'aprenentatge de la llengua anglesa als centres educatius catalans– va tenir lloc el passat 16 d'abril a Barcelona, mentre que el passat divendres 20 de maig es va fer la cerimònia de lliuraments i premis. Nerea Margalef, com a guanyadora de la seva categoria, ha rebut com a premi una estada de 15 dies a l'English Summer Camp d'Andorra i, Eulàlia Canals ha guanyat un curs d'anglès a distància.

El concurs –adreçat a alumnes des de cinquè de Primària fins a alumnes de Batxillerat o Grau Superior de Cicles Formatius de centres que no tinguin l'anglès com a llengua d'ensenyament vehicular– es va dividir en diferents nivells segons la franja d'edat. Els alumnes van haver de superar diferents proves de vocabulari, comprensió lectora i expressió escrita en anglès. Inicialment, es va fer una fase local amb una prova dins dels mateixos centres educatius participants. En el cas del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, la van fer alumnes des de cinquè de Primària fins a quart d'ESO el centre. Posteriorment, cada escola va triar un alumne per curs i aquests van haver de superar una fase territorial. A Tarragona, les proves es van fer el passat 27 de febrer. Després d'aquesta fase, van sortir els tres millors alumnes de cada curs i de les quatre demarcacions –Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona– que van ser els que van competir a la prova final absoluta. Finalment, en la darrera fase s'hi van donar cita els 15 millors alumnes de cada curs a nivell català. En aquest darrer examen, els finalistes van haver de superar una prova d'escriure, una prova d'escoltar en anglès i una prova de conversa en anglès.


Comenta aquest article