Esports

La Mitja Marató de Cambrils reuneix 2.000 atletes

Per Redacció

Moment de la sortida de la prova, ahir al matí

2.000 atletes van prendre part, ahir al matí, a la setena edició de la Mitja Marató de Cambrils i tercera prova del circuit SB Hotels Half Marathon Series. Els participants van gaudir d’un dia esplèndid, sense humitat, i un asfalt totalment sec, després de la tempesta de dissabte, al llarg d’un recorregut que es va iniciar a la plaça de l’Ajuntament i va transcórrer per la façana marítima. Com cada any, es van organitzar dues proves: la Mitja Marató i els 10 quilòmetres. En aquesta ocasió es va fer una sortida conjunta que va donar una gran espectacularitat a la prova.

Miguel Caballero i Estefania Guinovart, guanyadors de la Mitja

Miguel Caballero (La Sportiva) i Estefania Guinovart (CA Runners Tarragona) van ser els guanyadors absoluts de la prova reina del dia, la dels 21 quilòmetres, mentre que en els 10 quilòmetres es van imposar Antoni Carulla (Runners Balaguer) i Jessica Bonet (Run4You).
A la Mitja Marató masculina Miguel Caballero es va imposar amb un temps de 1 hora, 11 minuts i 34 segons. L’atleta de La Sportiva, un autèntic especialista en curses de muntanya que va reeditar la victòria que ja havia aconseguit a Cambrils a l’edició de 2014, va fer un canvi de ritme a partir del quilòmetre 15 que li va permetre despenjar els seus perseguidors. Caballero va entrar a la línea de meta per davant d’Eduard Queral (Athletic Track Tarragona), segon amb 1.12.03 h. mentre que en tercera posició va acabar Jordi Garcia (CA Runners Tarragona), amb 1.13.03 h.
A la prova femenina de la Mitja Marató de Cambrils Estefania Guinovart (CA Runners Tarragona) va guanyar amb un temps de 1 hora, 30 minuts i 16 segons. Segona va ser Anahí Herrera amb 1.31.49 h. i tercera, Dulce de María Casanova (Amics Atletisme Andorra), amb 1.33.44 h.

La gran absent a Cambrils va ser la tarragonina Mireia Sosa, guanyadora de les dues primeres curses del circuit disputades a Tarragona i Salou però que a Cambrils va causar baixa degut a les molèsties físiques que arrossega des de fa uns dies.

Antoni Carulla i Jessica Bonet guanyen els 10 quilòmetres

Pe que fa als 10 quilòmetres el vencedor absolut en categoria masculina va ser Antoni Carulla (Runners Balaguer), amb un temps de 32 minuts i 15 segons, seguit de Juan Miguel Moreno (IRWL), segon amb 32.19 min. Tercer a la línia d’arribada va entrar Luis Garcia (Athletic Track Tarragona), amb 33.42 min. En dones es va imposar Jessica Bonet (Run4You) amb un crono de 39 minuts i 30 segons, seguida de Dolça Ollé (Fasttriatlon) amb 39.42 min., i de Núria Giménez (Evasion Running Reus), tercera amb 39.42 min.

A Cambrils també van competir set persones en cadira de rodes, acompanyats de 21 voluntaris, dins del projecte ‘Xq no Alex?” que busca la integració de persones amb discapacitat. En paral·lel a les curses atlètiques –també es va fer una prova per als més petits– es va disputar a més una prova de 10 quilòmetres en patins en línia que va tenir com guanyadors a Jan Schmitz (Nàstic) en categoria masculina (21.09 minuts) i a Aura Menguat (Club Patí Barcelona) en la femenina (22.57 min).