Edició 2964 | divendres 24 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  GRAN RECAPTE D’ALIMENTS 2017  
Ajuntament de Cambrils [+]

CULTURA | divendres 4 setembre '15 | 11:01 | 1767 lectures |
EXPOSICIÓ

Maite Ordériz: "Pensar en Cambrils és pensar en blau"

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

Maite Ordériz amb algunes de les peces que formen part de l'exposició "Blau"

La reusenca Maite Ordériz presentava, ahir al vespre a l'Espai El Pati, la seva exposició de pintura "Blau", un color que esdevé el gran protagonista de totes i cadascuna de les peces que formen part de la mostra. "Pensar en Cambrils és pensar en blau", afirmava l'artista a revistacambrils.cat. Per a l'exposició "vaig pensar en fer totes les peces relacionades amb el blau i amb el que significa el blau per a mi. El blau significa aire, aigua, llum i llibertat".
La mostra, que es podrà visitar fins el dia 25 de setembre, es divideix en diferents sèries relacionades. Per un costat, hi ha un seguit de peces frontals que funcionen com una única peça i que representen "el blau mar, associat amb l'aigua i la llum". Per altra banda, hi ha una altra sèrie amb uns tons més lilosos i blaus d'Atacama, els del desert d'Atacama, que inspiren la paraula "llibertat". Segons Ordériz, "són unes extensions infinites, que donen una sensació d'amplitud, sense límits". També hi ha una tercera sèrie que són les del "blau Delta", que plasmen els paisatges del Delta de l'Ebre i representen "aquesta interacció d'aigua, terra, llum". Finalment, en un altre apartat de la sala d'exposicions, l'artista es refereix "al blau Cambrils", adreçat als visitants que vegin la mostra. "Per a tots els visitants que vinguin que pensin que significa el blau per a ells. Vull que deixin els seus missatges per conèixer què és el blau per a tots nosaltres. El resultat que quedarà serà el blau Cambrils, una acció multisensorial sobre la percepció, sensació, expressió conceptual del blau".
Pel que fa a les tècniques pictòriques que utilitza hi ha una combinació d'acrílic, aquarel·la i tinta, així com també un espai per a la fotografia.

Maite Ordériz: "El més interessant és aprendre"

Aquesta és la primera vegada que la reusenca Maite Ordériz exposa a Cambrils i confessa: "espero que no sigui l'última". Biològa de professió es va dedicar a la docència a l'institut Salvador Vilaseca de Reus durant 35 anys. "Abans de jubilar-me vaig decidir que ara tocava 'la meva assignatura pendent' i em vaig matricular a l'Escola d'Art de Reus, on encara faig cursos i monogràfics. El més interessant és aprendre i com aquest món de la pintura i de les arts plàstiques mai te l'acabes".

Al llarg dels anys ha pogut exposar part de la seva obra en diferents llocs, tant de forma individual com col·lectiva, però de forma més recent es poden destacar l’exposició ‘Sense Ismes, col·lectiva de Laboratori del paisatge – Galeria Grey Square de Tarragona (2014); l’exposició ‘Impressions del camí’, al centre empresarial El Tambre a Santiago de Compostela (2014); ‘Breathing Time’, exposició col·lectiva en 10 espais del Camp de Tarragona (2013); i l’exposició col·lectiva durant la Setmana Cultural a l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa, com a component del Grup Creatiu Laboratori del Paisatge.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !


 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a
 ANTERIOR
dijous 3 setembre '15
Continuen les queixes per les males olors del clavegueram
SEGÜENT 
divendres 4 setembre '15
Joan Codina: "Vaig desfer els palets i a partir d'aquí vaig crear obres relacionades amb la dona"

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2964 (4/9/2015)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: