Esports

Luis Pérez, de l'equip Andalucía - Paul Versan, guanya l'etapa cambrilenca de la Volta Ciclista de Catalunya

Per Judit Pinazo

Luis Pérez, de l'equip Andalucía - Paul Versan, en el moment de passar la línia de meta a Cambrils
Cambrils va ser l'escenari, ahir, de la sortida i l'arribada de la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya que dilluns va començar a Salou i que finalitzarà el proper diumenge 21 de maig a Barcelona. El guanyador d'aquesta etapa cambrilenca va ser el ciclista Luis Pérez, de l'equip Andalucía - Paul Versan, que va passar la línia de meta en solitari.

L'etapa que va arrencar del Passeig d'Albert, va estar marcada per l'escapada que van protagonitzar quatre corredors: José Alberto Benítez, de l'equip Saunier Duval; Giovanni Visconti, de l'equip Milram; Claudio José Casas, de l'equip Comunitat Valenciana, i el guanyador de l'etapa, Luis Pérez. Aquests ciclistes van disposar d'un avantatge d'onze minuts respecte del gran grup en determinats moments de l'etapa. Dels quatre escapats només Luis Pérez va poder mantenir, finalment, l'avantatge respecte del gran grup. Pérez va travessar la línia d'arribada, situada a meitat de l'avinguda de la Diputació, davant de la platja del Regueral, amb la resta de corredors a l'alçada del Pi Rodó, és a dir, a uns 300 metres de distància.

L'etapa d'ahir, amb sortida i arribada a Cambrils, va constar de 156,8 quilòmetres i els corredors van fer front a ports com el coll de la Teixeta (de segona categoria, pel qual van passar-hi dues vegades), l'alt de Porrera (de tercera categoria) o el coll de Fatges (de segona categoria).

Tot i la victòria de Luis Pérez, continua al capdavant de la classificació el suís Fabian Cancellara, de l'equip CSC.

Avui es disputa la tercera etapa, amb sortida a Salou i arribada a Sant Carles de la Ràpita, amb un recorregut de 176,7 quilòmetres.