El temps a Cambrils:   avui  demà  Temperatura:13ºC | Humitat: 65% | Pressió: 1017Hpa | Vent: NO 17 km/h | Precipitació: 0mm meteoclimatic.com 
    Edició 2300 | dilluns 30 de març de 2015 | Any X
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
SOCIETAT | divendres 8 juny '12 | 10:27 | 940 lectures |
ESPORT

Posar-se en forma després dels 60 amb les classes de gimnàstica de manteniment

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

Un moment de la darrera sessió de gimnàstica al pavelló

Una quarantena de persones, amb una mitjana d’edat d’uns 65 i 70 anys, han participat al llarg d’aquest curs en les classes de gimnàstica de manteniment que ofereix l’àrea d’Esports en el marc del seu programa d’activitats al Palau Municipal d’Esports. Són un grup de persones que, passats els 60, han decidit posar-se en forma i gaudir dels beneficis que els hi comporta practicar aquesta activitat, no només a nivell físic, sinó també a nivell mental i emocional.

Beneficis a nivell físic, mental i emocional

La monitora de l’activitat, Laura Fumagalli, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d’aquesta activitat que, justament aquesta setmana ha posat el punt i final al curs 2011-2012. Les classes de gimnàstica de manteniment compten amb dos grups d’una vintena de persones cadascun. Cal destacar que la persona més veterana del grup té 84 anys d’edat, mentre que la més jove en té 62 anys. En les sessions, d’uns 45 minuts de durada, l’objectiu, tal com va explicar Fumagalli, “és mantenir la seva psicomotricitat i les seves habilitats, que agafin una major independència, que puguin relacionar-se amb més gent i que mantinguin un cor sa a través dels beneficis que dóna l’esport”. Per fer-ho possible, fan tot tipus d’exercicis de tonificació, de flexibilitat, de força, de rehabilitació, de prevenció de lesions, d'exercicis lumbars i de descans, a través de jocs, classes d’aeròbic, balls, coreografies i d’altres pràctiques més físiques com pujar i baixar escales. La monitora de l’activitat ha comentat que, “tots ells venen aquí i fan fins on arriben, sense cap tipus d’exigència. El més important és que poden tenir una vida més saludable, que venen i s’ho passen bé, que riuen i que hi ha molta companyonia i confiança entre ells”. A més, tal com ha dit Laura Fumagalli, els beneficis que els hi dóna fer exercici físic són molt positius, perquè a nivell físic recuperen agilitat, a nivell mental els hi serveix com una vàlvula d’escapament i també a nivell emocional, “els hi dóna salut, en general”.

Alguns dels participants en les classes de gimnàstica de manteniment

 PUBLICITATEXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 1 comentari rebut

Esa Lauuu, chupando camara, jajajajja.
Uno que trabaja. | Contestar aquest comentari! | 9/6/2012 - 10:12

Afegeix un comentari a aquesta notícia

El funcionament d'aquest apartat és moderat, això vol dir que quan escrius un comentari al Diari Digital aquest no es publica directament fins a ser supervisat per membres de la nostra redacció. Agraïm la teva participació i et demanem que mantinguis l'educació i el respecte als altres. La redacció de Revista Cambrils Diari Digital es reserva sempre el dret a no publicar un comentari.

Nom: Esborrar comentariEnviar comentari
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2300 (8/6/2012)  


q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2015

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: