Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dimecres 16 maig '12 | 12:05 | 3029 lectures |
IMPOSTOS

Les associacions de veïns tornen a fer palès el seu refús a la pujada del 30% de l'IBI

Text Lluís Rovira i Barenys  Fotografia Lluís Rovira i Barenys

La presidenta de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa, Ana M. Franquet; el regidor d'Hisenda, Ramon Llobet, i la vicepresidenta de l'Associació de Veïns del Nou Cambrils, Dolores Márquez, van presidir la reunió d'ahir, al Centre Cívic del Nou Cambrils

Els representants de les associacions de veïns cambrilenques van manifestar, ahir al vespre al Centre Cívic del Nou Cambrils, el seu refús a la pujada de l'IBI prevista per enguany i que suposarà un increment del 30%. I ho van fer davant la presència dels representants dels partits que conformen el govern municipal ja que a part del regidor d'Hisenda, Ramon Llobet, també hi eren presents la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros, i el regidor de Turisme, Xavier Martí. La d'ahir era una reunió que les associacions de veïns tenien pendent de celebrar arran de la trobada que van tenir el passat 21 de desembre a la sala de plens de l'Ajuntament on se'ls havia informat, per part del govern municipal, de la pujada de l'IBI.  En total hi van estar representades quinze associacions veïnals.

"Ens agradaria que aquest govern es preocupés una mica dels ciutadans dels quals i gràcies a ells, cobren el seu sou"

El refús a la pujada de l'IBI va quedar palès en les diferents intervencions dels veïns i en l'acord que es va prendre al final de la reunió en què es va acordar elaborar un comunicat signat per les diferents associacions per a, posteriorment, ser entregat al govern municipal. En aquest comunicat es vol mostrar la disconformitat en l'augment d'aquest impost i es demanarà, a més, un compromís més formal per part de l'Ajuntament en el sentit de què no pujaran més l'IBI durant la resta del mandat. Tot i això, diferents representants de les associacions veïnals es mostraven decebuts, un cop acabada la reunió d'ahir, donat que van trobar a faltar un gest més clar per part dels representants municipals.
De fet, en el full que es va repartir entre les assistents a la reunió ja quedava palès el descontentament per l'apujada de l'IBI, un augment qualificat de desproporcionat, i ja es reclamava un compromís per part de l'Ajuntament. En el text d'aquest full hi posava que "ens agradaria que aquest govern es preocupés una mica dels ciutadans dels quals i gràcies a ells, cobren el seu sou. Que pensin en les famílies de Cambrils, amb els comerços, que estan passant moments difícils. Que aquest govern que ens demana la nostra comprensió doni exemple, tingui un gest envers aquesta situació i es baixi els sous. Ens agradaria finalitzar aquesta reunió amb un acord beneficiós per a tots".

Ramon Llobet, "toca picar pedra i sortir-se'n poc a poc"

El regidor d'Hisenda, Ramon Llobet, va ser el primer en intervenir després que la representant de l'associació de veïns del barri de la Llosa, Ana M. Franquet, llegís el text qie acompanyava la convocatòria de l'acte. Llobet va explicar com s'havien trobat l'Ajuntament, des del punt de vista econòmic, i va repassar els números del deute municipal, fent èmfasi en les 3.859 factures que es devien a 682 empreses, "i amb alguna factura amb data del 2007", va dir. També va repassar l'acció de govern, "en la que s'ha aprovat un pla de sanejament, s'ha parlat amb els proveïdors als que se'ls devien diners i hem aprovat uns pressupostos realistes". pel que fa a l'augment de l'IBI, el regidor va recordar que el govern municipal havia acordat una pujada del 20% " amb el compromís que no s'apugés més durant la resta del mandat". La pujada complementària del 10% va venir a través d'un decret llei del govern central i tal com va dir Llobet, "vam consultar amb les administracions i l'Associació de Municipis si es podia no aplicar i ens van dir que no". El regidor, però, va precisar que aquest increment del 10% s'ha de destinar, segons el decret llei, a eixugar el deute del propi ajuntament.
Llobet també es va recordar de la gestió econòmica feta per l'anterior govern a qui responsabilitza de la situació actual, "vivíem en un món de Disney i on tot era regalat. Ara toca picar pedra i sortir-se'n poc a poc". Finalment, Ramon Llobet va fer esment al tema dels indignats, "nosaltres també ho estem d'indignats però hem optat per prendre el camí del compromís".

"Això és passar tots els límits"

Els veïns presents a la reunió d'ahir van anar dient la seva. En un to força contingut, es va criticar la pujada de l'IBI amb frases com "això és passar tots els límits. No carreguem al ciutadà les males gestions de l'ajuntament". Entre les diferents intervencions, també es va demanar als responsables municipals que frenin les inversions i que destinin alguns edificis municipals al lloguer o a la venda. Sobre aquest darrer punt, el regidor d'Hisenda va precisar que les pròpies bases de les subvencions concedides per a construir aquests edificis impedeixen el seu lloguer o la venda i va explicar que tant la torre del Llimó com l'edifici del forn del Tallero no estan ni acabats ni recepcionats per l'ajuntament ja que es deuen diners de les obres. També es va fer esment de l'edifici d'Aparcam, de l'auditori a mig fer i, també, una veïna va preguntar per què es mantenia oberta la televisió atenent a la despesa que comporta. També cal dir que algun veí es va exclamar públicament i va qualificar les explicacions fetes pel regidor d'Hisenda com "una presa de pèl".

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 36 comentaris rebuts

Srs Regidors piqueu pedre vosaltres i no viatgeu tant i gasteu tant (per el que us interessa) no esteu creant cap lloc de treball , és una mala época però per vosaltres l' únic que funciona és la destrucció i criticar l' anterior Govern, no teniu rés més a fer ?
REBAIXA DEL VOSTRE SOU!! si hem de pringar , que Pringuem tots!
Pepitu | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 13:03
Llobet: "Nosaltres també ho estem d'indignats però hem optat per prendre el camí del compromís". Lo que esta claro es que siempre encontraremos algún esquimal dispuesto a enseñarles a los congoleses cómo combatir una ola de calor.
Llobet: "Ara toca picar pedra i sortir-se'n poc a poc" Estas declaraciones no son dignas del sueldo que cobras. No nos queda otra que guardan nuestras reservas mentales para que no se vean afectadas por tanta desvergüenza suelta que tienen nuestros políticos. Tu, que con tu militancia y tu silencio abonas a los que te han colocado en las listas, apunta más arriba y exige a tus jefes políticos su responsabilidad por su implicación en el saqueo perpetrado por los bancos, en porque consisenten la deuda a Hacienda de los equipos de fútbol, porque Artur Más ha subido 12.000 euros a siete cargos de confianza de las delegaciones territoriales, etc.... Si haces esto, tu también picarías piedra, pero de momento lo que haces es llevarte la piedra que nosotros picamos.
Tombo | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 13:09
malament, molt malament per l, equip de govern.presència per fer veure que escolten però fan el que volen i no el que els proposa la ciutadanía.Punt blau
Punt blau | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 13:19
Sr Llobet, alcaldesa i demés regidors a vostés els agrada molt passar comptes, amb la seva peculiar "prepotenc..." però el temps posa les coses al seu lloc.i la història ho demostra.
us vegilem | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 13:36
no volem la TDCamp és deficitària però per vostés és molt important perque així és promocionen , però nosaltres no tenim perque pagar aquesta televisio que ningú mira i és pot denominar tvDalm.... Caldría que les seves prioritats canviesin però vostés prefereixen apujar l' IBI.
tenim memòria Srs prepotents | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 14:06
gadafi calla dona!!!
GADAFI! | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 17:52
En cualquier golpe de estado, una de las primeras medidas es "tomar" los medios de comunicación para tener al "ganado" desinformado adecuadamente.
Los políticos que actuan de espaldas al pueblo de Cambrils merecen un final "político" como Gadafi. | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 19:15
sempre amb de ser els mateixos als ke amb de tirar del ... carro.. si tinguesim una mica de decencia ..aquesta pujada tan brutal no la faria .1 persona ke tinguest dos dits de .....CERBELL...al poble no pot ....MES...
HOME DEL FRAC. | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 14:15
Llobet, vés a picar pedra tú i els teus companys de govern, pot ser així podreu justificar els sous desorbitats que guanyeu.

Es que a sobre ens tracten d'idiotes. Indecents.
Bagauda | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 14:37
Cada poble té el que es mereix i Cambrils no es una excepció.
Els governs de dretes comecen a caure a tot arreu i a Cambrils caurà d'aquí tres anys. Duran aquest tres anys el poble el passerem fotut, però tot arriva.
MDM | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 16:01
Vaig assistir, i la primera proposta de la Sra Franquet va ser impressionant, com associacio varem fer les nostres preguntes i els nostres sugeriments....però q la Sra Franquet proposi multar les prostitutes q hi ha per Cambrils i multar les persones q els seus gossos deixem les "caques" al carrer, va ser per diexar la cadira i marxar.
Son mesures dures, i dificils d entendre, però tot i ser la seva feina, els representants politics van saber respondre amb molta tranquilitat i dedicant els tems
Necessari a cada pregunta.
Es evident q es veu q soc partidari d un partit q esta al govern, no m amago pas, però el q no es pot fer es tenir un niell tant baix com la Sra Franquet, i aguantar els crits finals dels Sr q volia mobilitzar a tothom.
L expresio pica pedra, crec q si es vol es pot entendre perfectament, ens toca treballar molt a tots per sortir d aquesta
M.G.F | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 16:04
"Es evident q es veu q soc partidari d un partit q esta al govern". Este es el problema, el sectarismo. Lo que hay que ser es partidario de los ciudadanos y sus necesidades, ponerse camiseta partidista y funcionar como palmero de turno significa hacer un flaco favor a la realidad. Basta ya.
Tombo | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 18:03
Quines associacions hi havia?, algú m'ho pot dir.
Rosendo | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 18:56
Malgrat diuen que el 30% de l'IBI és per a tota la legislatura, la realitat és que tornaran a pujar-lo durant aquest període, perquè necessitaran diners i per fer-ho posaran cinquanta mil escuses.
l'observador | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 19:31
Tranquilos que el Sr.Llobet tiene la solución.
Esperanza | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 20:34
Oleeeee.., acuestate ya !!!!
Quién ? | Contestar aquest comentari! | 17/5/2012 - 9:34
I aquet era el govern del "no pujar impostos", de no psar mes "zones blaves", etc, etc.
I de postres l'alcadessa no hi va i envia la poca roba.
Anem bé.
Carles Tena | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 20:35
MGF. Dudo mucho que estuvieras en la reunión, tu has oído tocar campanas y no sabes en que dirección. Primero por que todas las asociaciones que asistimos en ella estábamos de acuerdo en lo que se expuso, que es defender los intereses de los vecinos los cuales represesntamos. Segundo, por que no se pidieron multas para las prostitutas, sino que hagan que se legalicen y coticen, o sea, QUE PAGUEN IMPUESTOS.
Quizás a tí te guste mas verlas por las carreteras y pisar mierda de perros.
Tendrias que dar gracias que un colectivo de personas con educación, dieran la cara para defender los inereses del ciudadano, contra una subida tan desmesurada.
La gente com tu dais pena. Utilizáis el diario digital para desmerecer a las personas que trabajan.
Juan | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 21:49
El tiempo pasa y nos no resuelven nada, recortar lo hace un chimpancés, y es lo único que han hecho, y por estos recortes cobran los sueldos que cobran, hay que terminar de una vez por todas de ser cómplices del saqueo de estos políticos. L a obligación del pueblo es acudir a los plenos y si hay que montar el pollo se monta el pollo.
Uno del pueblo | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 21:59
encara no sen'heu assabentat?
lo que té l'ajuntament, és a dir, tots els cambrilencs, són deutes!!!!!
dieu-me com s'arregla això: a part de no haver malgastat tanta abans, deixant de gastar tant i recaptant més.
Si és de ximpancé però no fer-ho és de musclo!
realista | Contestar aquest comentari! | 17/5/2012 - 9:26
RETALLADA DE SOU DE TOTS ELS REGIDORS , ALCALDESA I CARRECS ESCOLLITS A DIT , ja veuries com el deficit s' aixugaria una mica bastant.
Pepet | Contestar aquest comentari! | 17/5/2012 - 12:25
MGF. Lo de las prostitutas, no fue una petición, se sobre entiende, que fue una EXPRESIÓN, una manera de decir que hay otros caminos para recaudar impuestos.
Juan | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 22:34
Los tres que opináis una y otra vez con tan poca traza que ni disimuláis sois de lo más ridículo. Si se exigiera DNI y nombre no tendríais ni narices ni otras cosas. respecto a la Señora de la Llosa, mejor ni hablar.
Josep Llaveria | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 22:36
Pujar un impost no es precissament de lliberals. fer-ho un 30% de cop es quasi propi de una republica bananera. Pero el que ja indigna es justificar-ho culpabilitzant als ciutadans de la mala gestió dels politics. Que pique pedra Rita. A mi que me importa el teu deficit, jo ja tinc els meus problemes, tanqueu l'ajuntament i ja no gastarem mes en inversions estupides.
Juan Carlos | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 23:03
jo no soc partidari de cap partit , no tinc feina i tindré que pagar un 30% d' Ibi , mentres els regidors i l' alcaldesa continúen cobran uns sous desorbitats amb la crisi que hi ha i amb el que ens espera , però ells continúen igual ,esperem que el Sr picapedra i els seus companys d' equip siguin legals , que ho dubto !!
Sra Picapedra | Contestar aquest comentari! | 16/5/2012 - 23:15
perque cobreu tant si feu el mateixhorari que el treballadors perque no cobreu mil euros com la majoria aixo aurieu de fer tots el politics
treballador ajuntament | Contestar aquest comentari! | 17/5/2012 - 0:02
que els polítics deixin de passejar-se per Russia , França ,etc..... , fires , promocions , sopars, festes , inauguracions ........ i l' ajuntament tindría més diners i no tant de deficit , al menys el baixarian , però ells continúan igual , a més a part del sou que cobren , van a despeses pagades i no n' hi ha dret, però a ells tant els fot, continúen igual, mentres quedem els paganinis de sempre ells passen de tot , i ens expliquen contes per no dormir!! Si els polítics tinguessin un sou de mileurista la historia canviaria
retallada de sous als polítics | Contestar aquest comentari! | 17/5/2012 - 12:19
1500 euros de sueldo máximo y sin pagas extras a los responsables gobernantes, ní un euro más ní un euro menos.
Declaración de pratimonio y deudas.
Hay que terminar de una vez por todas con las prepontencias abusivas de nuestros gobernantes.
Que nos presenten titulación académica, veremos si realmente estan capacitados o no lo estan para ejercer el puesto que le ha tocado ejercer, o bien estos puestos les quedan bien grandes.
Unodel pueblo | Contestar aquest comentari! | 17/5/2012 - 12:26
Pues los socialistas se van a quedar en casa!
Im ho Tep | Contestar aquest comentari! | 19/5/2012 - 20:12
Aquí no hi havia cap representant de les associacons més reivindicatives i incòmodes per qualsevol consistori. Si la situació continua així, segurament que apareixeran i llavors el Sr. Llobet i Cia, sabran el que és bo.
Toni | Contestar aquest comentari! | 17/5/2012 - 18:47
Francia, un 30 % DE RECORTE, igual que nuestros políticos.
Uno del pueblo | Contestar aquest comentari! | 18/5/2012 - 10:27
¿Estaba la asociación de vecinos del Molí de la Torre?
Aquellos que con el anterior gobierno montaron un cisco por subir el IBI un 5%, ¿donde están ahora? Será porque el concejal de hacienda es vecino no reclaman.
¿Molí de la Torre? | Contestar aquest comentari! | 18/5/2012 - 12:04
segurament
pepe | Contestar aquest comentari! | 18/5/2012 - 22:41
LLobet , ojo amb els comptes!! que sempre hi han ulls que estan al loro!!
transparencia i claritat!! | Contestar aquest comentari! | 20/5/2012 - 23:54
Ja que hi han unes associacions que es preucupen i defençan els interesos dels veïns de Cambrils, per què no ens posem en contacte amb aquestes associacions i fem força tots plegats?
Simona | Contestar aquest comentari! | 21/5/2012 - 12:34
Els del Molí de la Torre van fer campanya a favor de l'actual tripartit de dretes amb la seva manera de donar l'informació durant les municipals. Ara resulta que tot el que els hi van prometre els polítics que ens governen s'ho han passat pel forro. I ara ells es deuen trobar sense saber reaccionar. Com es que ara no treuen els seus escrits en contra de totes les retallades i les pujades d'impostos que han fet els actuals governants? Quan s'està al davant d'una associació veïnal s'ha de treballar en contra de les normatives que creiem que fan malament els nostres governants, siguin del color polític que siguin, i defensar els interesos dels nostres veïns.
del molí de la torre | Contestar aquest comentari! | 24/5/2012 - 11:15

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (16/5/2012)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: