Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dilluns 2 abril '12 | 13:20 | 2681 lectures |
PLE

El govern aprova la pròrroga del conveni per la gestió de Secomsa per valor de 5 milions d'euros, 400.000 euros menys que l'any anterior

Text Cristina Sierra  Fotografia Cristina Sierra

El ple extraordinari del passat divendres va comptar amb la presència dels treballadors de Secomsa

El punt més polèmic del ple extraordinari del passat divendres va ser l'aprovació de la pròrroga del conveni de col·laboració per a la delegació al Consell Comarcal del Baix Camp dels serveis d'escombraries i neteja viària. La sala de plens es va omplir de treballadors de Secomsa que volien escoltar què passarà amb l'empresa i amb el personal, ja que, tal com va explicar l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la pròrroga del contracte amb Secomsa contempla un import de 5 milions d'euros, el que significa una rebaixa de 400.000 euros.

Robert Benaiges (PSC): "L'economia no pot ser una excusa per rebaixar el conveni amb una empresa que ha tingut 400.000 euros de benefici"

El portaveu del PSC –Robert Benaiges– va començar la seva intervenció afirmant que "votarem en contra. No podem estar gens d'acord amb el conveni perquè representa un canvi substancial de política en relació a la neteja". Benaiges va recordar que la neteja "ha estat un de les prioritats més ben valorades per la ciutadania i per les persones que ens visiten" i va apuntar que "pot presentar dificultats per la temporada alta d'estiu. El regidor del PSC va expressar el seu neguit amb el conveni i va afirmar que "l'economia no pot ser una excusa per rebaixar el conveni amb una empresa que ha tingut 400.000 euros de benefici". Benaiges va dir que "la mesura d'ajustar-nos a la realitat l'entenem però la que volen retratar de l'empresa Secomsa no és la que diuen, els números no ho justifiquen".

En aquest punt, el regidor també va criticar algunes mesures del conveni que podrien significar l'acomiadament de 10,5 treballadors, l'increment de 35 a 37,5 hores laborables o la supressió de la neteja viària en dies festius. "Torno a repetir, l'ajust econòmic no és la justificació en la rebaixa de 700.000 euros del conveni. La negociació és necessària i imprescindible". Un cop acabada la seva intervenció, els treballadors de Secomsa van aplaudir i l'alcaldessa els hi va recordar que podien assistir al plenari "però no cridar ni aplaudir, els hi demanaria si us plau".

Oliver Klein (NMC): "El que em preocupa són els treballadors. Aquesta rebaixa de pressupost fa que vegin perillar la seva feina i es queixen de la manca de comunicació"

Per la seva banda, el regidor del Nou Moviment Ciutadà (NMC) –Oliver Klein– va avançar que el seu grup votaria en contra, ja que "el que em preocupa són els treballadors. Aquesta rebaixa de pressupost fa que vegin perillar la seva feina i es queixen de la manca de comunicació". Klein va lamentar que el seu partit no estigués representat a Secomsa Mare per a poder defensar als treballadors. "Nosaltres ens posem al costat dels treballadors i de la delegació cambrilenca".

Mercè Dalmau: "Les negociacions s'han de fer en el si de Secomsa Cambrils, no aquí al plenari"

L'alcaldessa de Cambrils va prendre el torn de paraula per respondre a Robert Benaiges i Oliver Klein. Dalmau va començar afirmant que "després de sentir les seves intervencions, esperem amb candeletes les seves al·legacions als pressupostos. No volen reduir personal, no volen reduir serveis...el que vostès proposen no sé com s'estructura". L'alcaldessa va apuntar que amb el tema Secomsa "tenen una confusió que suposo que la tenen expressament, ja que el servei d'escombraries l'encarrega l'Ajuntament al Consell Comarcal i aquest l'encarrega a Secomsa. Clar que no hi ha hagut comunicació, Secomsa ha de parlar i tenen els seus representants sindicals".

Dalmau va dir a Benaiges que "crec que ha fet bé els anys anteriors de donar confiança al Consell i encarregar-li la gestió de les escombraries. No sé d'on ha tret la xifra del benefici i aprofitant que tenim als treballadors, a veure qui la diu més grossa!". L'alcaldessa va contestar a Klein afirmant que "nosaltres ratifiquem la proposta de conveni i vostè senyor Klein, li repeteixo, està representat al Consell de Secomsa Cambrils i qualsevol consell decideix sobre l'empresa mare". Dalmau va apuntar que "volem que el servei sigui viable i que sigui una xifra que podem assolir. Les negociacions s'han de fer en si de Secomsa Cambrils, no aquí al plenari".

Robert Benaiges a Mercè Dalmau : "Si no es creu els números, faci una altra auditoria!"

El portaveu del PSC va contestar a l'alcaldessa que "els regidors i regidores presents aquí són els qui decideixen al Consell" i Dalmau, amb el micro tancat, li va contestar que "sí, però no aquí". Benaiges va continuar la seva intervenció afirmant que "si no es creu els números, faci una altra auditoria, ja n'han fet tantes!". El portaveu del PSC va apuntar que "es pot ajustar el preu i els serveis però parli amb els responsables de l'empresa, justificar l'acomiadament de 10,5 treballadors per la qüestió econòmica no és veritat i els números ho demostren. Avui Secomsa Mare té uns ingressos extraordinaris d'1,7 milions d'euros, perquè no ho apliquen en benefici de l'empresa i eviten les reduccions de treballadors?".

L'alcaldessa va respondre a Benaiges que "faci totes aquestes propostes a Secomsa, del seu partit hi està representat el senyor Mas". Dalmau va explicar que en el consell "tothom ha votat a favor, inclòs el senyor Mas i aquí voten en contra". El regidor Joan Mas va prendre la paraula per contestar les afirmacions de l'alcaldessa i va apuntar que "el que discutim és la proposta de l'Ajuntament a Secomsa. Nosaltres estem a favor de repartir el treball, nosaltres haguéssim rebaixat el sou o reduït dies. Vostès plantegen una proposta tancada i votem que no".

Dalmau va tancar el punt explicant que "nosaltres aquí fem la proposta i a partir d'aquí Secomsa indiciarà un procés de negociacions amb els treballadors". Per últim, l'alcaldessa va afirmar que "aquí hi ha regidors que van atiant focs pel poble i demanaria que tinguessin decència".

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 24 comentaris rebuts

Sra Dalmau cada dia que passa veig mes clar que no es bona alcaldessa.
El seu predescessor de CiU ja va fer un mal favor a Cambrils i vostè amb menys d'un any l'ha superat.
Segueixi així que va pel bon camí........ però per no tornar a repetir.
Jaume Llaveria | Contestar aquest comentari! | 2/4/2012 - 14:40
Vaya, una empresa pública que da beneficios!!! Con razón el Ayuntamiento se la quiere cargar. Los beneficios son para el capital privado y las perdidas para el pueblo. Lo que no entiendo, es si da ganancia como van a justificar los despidos, o es para dejar entrar a los paracaidistas. Y por lo que se lee en la nota, parece que todos los regidores (o la mayoría), maman tambien de Secomsa, pues están tambien en su consejo. (Ahora, supongo que de forma honoraria), Ya veo, soy tremendo pelotudo al pensar eso.
RedonditoDeRicota | Contestar aquest comentari! | 2/4/2012 - 15:27
La palabra exacta no es pelotudo, que estamos en España.
Calderón | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 9:23
Les paraules exactes no son les seves, Calderón, que estem a Catalunya.
Bagauda. | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 11:27
I tant que cobren!
Jo | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 12:41
Ya le vale señora alcaldesa, ni siquiera sabe justificar lo injustificable y encima recorta la limpieza de las calles.
De tener una ciudad limpia pasaremos a tener una pocilga de pueblo, pero ya se ve que a usted esto le importa un bledo.
Angustias | Contestar aquest comentari! | 2/4/2012 - 22:07
el nivell de compromís o ganes de pencar d'alguns treballadors de neteja fa pena
Si pagant menys el poble ha d'estar igual de net/brut, ja està bé
masses hores extres que potser no se les guanyen | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 10:57
Tue que sabes??? de que hablas??? sabes lo que es ir detras de un camión? sabes lo que es ir con una bufadora tragando polvo? a que no???? pues callate la boca.
Sab. | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 15:49
Ja m'agradaria veuret a tu recollir la merda dels altres...
Sab. Quirós | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 16:44
quin fracas de govern que tenim, cada dia la fan més grossa!!
Claudia G. | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 13:37
encara anem aixi?al mon laboral,ja fa temps que fan fora a la gent.ho sento per ells,pero aqui no es salva ni deu i menys l'ajuntament,
algu ho havia de dir | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 14:10
hoy en el ayuntamiento de cambrils van difamando sobre los trabajadores de secomsa cambrils, diciendo que estamos en guelga cuando la verdad es que lo trabajadores no estan en guelga solo que queria recalcar que la verdad es que los politicos quieren despedir a 10 trabajadores , nos falta gente y encima desvestimos un santo para vestir a otro santo, tenemos unos politicos de pacotilla , no piensan en el bien estar de los ciudadanos solo destruir puestos de trabajo . los trabajadores de secomsa hacen bien su trabajo solo que esta mal gestionado .
sld | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 14:55
Los trabajadores de Secomsa no estan de huelga, por mucho que eso digan desde el ayuntamieto, solo quieren reivindicar que si no se pagan las horas, nadie trabaja gratis...o alguien trabaja gratis? UHHH que maravilloso trabajo, ahora...antes no lo queria ni dios...
Sab. | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 15:47
I amb menys pressupost volen tenir el poble net? a aqueta alcaldessa els seus la fan anar per on volen i ella es la que surt perjudicada.
Això fa olor a que el número 2 vol ser el primer.
el llit ja està fet | Contestar aquest comentari! | 3/4/2012 - 17:40
Hablando con gente que trabaja en Secomsa, me dicen que no hacen horas extras porque no tienen certeza de que les paguen la nómina, mucho menos que les paguen las extras. Y que además les dicen que sobra gente. Para que no se note, el Ayuntamiento les hace dejar impecable el puerto y el pueblo, mientras que en las urbanizaciones los contenedores no se ven de la basura que tienen acumulada. Ahora yo digo que la gente que allí vive tambien paga sus impuestos, tanto o más que los que vivimos en el pueblo, o no? Si desde el gobierno el mensaje es que están en huelga, para echarles las culpas a los trabajadores, yo propondría que todo lo que recogen lo tiren en la plaza del ayuntamiento, para que la alcaldesa lo pese con una balanza de baño y compare con la recogida de un "día sin huelga".
Tupamaro | Contestar aquest comentari! | 4/4/2012 - 11:55
Els beneficis que diu el sr. Benaiges són, naturalment, els que sembutxaquen els polítics del consell de Secomsa i ara té por de perdre aquesta mina.
Miramar | Contestar aquest comentari! | 4/4/2012 - 12:03
La gestió municipal i l'actitud prepotent de l'alcaldessa vers els treballadors és deplorable. En aquests moments de crisis és quan es demostra l'eficàcia i sensibilitat (inexistent) dels representants municipals vers els treballadors que alhora són ciutadans de Cambrils. Per Setmana Santa a fer penitència
Flagelació | Contestar aquest comentari! | 4/4/2012 - 12:06
No ho entenc. Si l'empresa té guanys, per què s'han d'acomiadar treballadors en uns serveis básics per la imatge del poble??
miratge | Contestar aquest comentari! | 4/4/2012 - 12:12
Perquè el que volen és contractar els seus partidaris i pagar favors. Això és el que volen els nous governants i això és el que varen fer els anteriors quan va començar la crisi. Abans, ningú volia treballar a Secomsa.
Jo | Contestar aquest comentari! | 5/4/2012 - 12:16
Aquests serveis básics tampoc es realitzen de cap manera. Aquí es treballa poc i malament.
Vilero | Contestar aquest comentari! | 5/4/2012 - 17:34
Es traballa molt però no es veu, el que s'hauria de fer és embrutar menys.
Jo | Contestar aquest comentari! | 6/4/2012 - 20:24
Perdoneu la meva ignorancia, però; els treballadors de Secomsa qui els hi paga? Secomsa o l'ajuntament?
Sé que Secomsa es una empresa subcontractada, però s'ha fet càrrec dels sous dels treballadors?
No entenc res!
¡ Expliqueu-m'ho, si us plau !
Ignorant | Contestar aquest comentari! | 9/4/2012 - 2:47
A Jo: Tú mateix ho estas dient. Cada govern té els seus subdits.
Et dono tota la raó, la pregunta es: perqué abans ningú volia treballar i ara, Si?
Com deia aquell; ¡ REFLEXIONE'M-HI !
Jo el que voldria saber de veritat es de qui Co........ns cobren els senyors que recullent les escombraries?
De Secomsa o de l'Ajuntament?
SECO-JUNTA | Contestar aquest comentari! | 9/4/2012 - 3:03
De Secomsa Cambrils, S.L. empresa que pertany a Secomsa que pertany al Consell Comarcal del Baix Camp. Però com que els Ajuntaments no paguen, diu l'empresa que ja no en té per pagar les nòmines.
Yuju | Contestar aquest comentari! | 10/4/2012 - 9:41

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (2/4/2012)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: