Edició 2964 | divendres 24 de novembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  POLÍTIQUES ACTIVES D'OCUPACIÓ. PLANS D'OCUPACIÓ MUNICIPAL  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | divendres 11 novembre '11 | 10:35 | 2871 lectures |
INFRAESTRUCTURES

Es presenta l'Agenda Catalana del Corredor Mediterrani on es marquen les inversions d'aquest eix al seu pas pel Camp de Tarragona

Text Berta Ruiz  Fotografia Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del viaducte inacabat que travessa la zona esportiva municipal

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, presentava, ahir a Tarragona, als diferents agents polítics, econòmics i socials del Camp de Tarragona, l’Agenda Catalana del Corredor Mediterrani. El conseller, juntament amb el secretari general de Territori i Mobilitat –Damià Calvet– van exposar quina és la proposta del Govern sobre les característiques, el traçat i la programació d’aquest eix al seu pas pel Camp de Tarragona. L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– assistia a la presentació, juntament amb d'altres alcaldes de les poblacions afectades pel traçat del corredor, així com les cambres de comerç i diferents entitats empresarials tarragonines. Segons Dalmau, "des del Govern ens han plantejat com està la situació actual, després que la Comissió Europea (CE) anunciés, el passat 19 d'octubre, que el Corredor Mediterrani és un dels eixos prioritaris en la xarxa transeuropea de transport. Ja tenen l'Agenda Catalana definida, és a dir, tota la feina de disseny i redacció del projecte. També ens han explicat quina és la situació actual, la situació a curt, mig i llarg termini". 

L'estació de Cambrils, una de les primeres actuacions

L'Agenda Catalana del Corredor Mediterrani és el full de ruta a seguir per tal de prioritzar les diferents inversions. Tal com va explicar l'alcaldessa de Cambrils a Revista Cambrils Diari Digital, pel període 2012-2013, l'objectiu és l'execució i posada en servei de les línies que actualment estan en obres. "A nosaltres el que ens afecta és la finalització de la línia d'Alta Velocitat Barcelona-frontera francesa, però en el nostre cas (al pas del terme cambrilenc), seria el desdoblament del tram de línia convencional Vandellòs-Tarragona, l'estació Central de l'Aeroport de Reus i l'accés provisional al moll Prat (TERCAT)", segons va comentar Dalmau. D'altra banda, l'alcaldessa també ha dit que la nova estació de tren de Cambrils serà una de les primeres actuacions. Pel que fa a l'estat de les obres al terme cambrilenc, que estan aturades des de finals de l'any 2010, Dalmau ha comentat que des d'Infraestructures Ferroviàries de l'Estat se'ls hi va comunicar el passat mes d'octubre que, "a finals d'aquest any 2011 es licitaria el traçat elèctric. Un cop licitat es reprendrien les obres".

Inversions a mig termini

Pel que fa a les inversions a mig termini, l'Agenda Catalana del Corredor Mediterrani preveu la posada en servei de la nova línia d’alta velocitat per a passatgers Castelló-Tarragona; comptar amb ample UIC (ample ferroviari estàndard) o mixt al llarg de tot el recorregut del corredor en via doble i les seves derivacions; conversió a l’ample mixt del corredor Castelló-Castellbisbal per a mercaderies i la connexió amb el Port de Tarragona; conversió a l’ample mixt del corredor Reus-Tarragona i rehabilitació de la línia Reus-Roda de Barà. També es preveu un nou accés ferroviari al Port de Tarragona.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 5 comentaris rebuts

si us plau, algú que m´expliqui des del punt del número de vies, que significa aixó per Cambrils, és a dir, quantes passaran pel terme, i si n´hi hauran de noves plataformes.
ignorant | Contestar aquest comentari! | 11/11/2011 - 12:13
La Agenda Catalana, tiene un problema, la economia, ¡INOCENTES!
Bill Clinton | Contestar aquest comentari! | 11/11/2011 - 19:29
jo crec que amb aquest gvern aixo sera realitat, o sino al 2014 en parlem!!!!! felicitats cambrils
caragol | Contestar aquest comentari! | 12/11/2011 - 18:59
Hufft!........
Caragoli.......... | Contestar aquest comentari! | 14/11/2011 - 2:01
quan sabrem els que ja ens van expropiar per l´altra linea,el que ens fotran ara? per saber qina me.... ens donaran, pel be de tots ens hem de fotre nosaltres.
rosa | Contestar aquest comentari! | 15/11/2011 - 12:12

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2964 (11/11/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: