Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dimecres 13 juliol '11 | 11:25 | 2408 lectures |
OBRES

Les obres de la Torre del Llimó s'enllestiran aquest setembre i l'edifici es podria posar en marxa a principis de 2012

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

Aspecte de la Torre del Llimó des del carrer de Rovira

Les obres de la Torre del Llimó avancen a bon ritme i aquest proper mes de setembre podria enllestir-se el gruix de tota l'obra. Posteriorment es treballarà en el condicionament d'aquest nou espai, instal·lació de tot el mobiliari i posada a punt de l'edifici, segons comentava l'enginyer municipal –Josep Maria Vallès– a Revista Cambrils Diari Digital.

Les obres es van iniciar el setembre de l'any passat, tot i que l'acte simbòlic de posada de la primera pedra va fer-se el dia 10 de novembre, amb la presència de nombrosos representants polítics. Recordem que inicialment, l'Ajuntament tenia prevista l'adquisició de l'immoble número 39 del carrer de les Creus –cantonada amb el carrer de Rovira– amb una superfície de 700 metres quadrats, però finalment va adquirir les finques dels números 37 i 39 i el jardí posterior, on es troba la Torre del Llimó, els antics rentadors i el refugi antiaeri de la Guerra Civil que també hi ha en aquest espai. Tot plegat, segons va comentar Vallès, compta amb una superfície total de 1.125 metres quadrats de sostre construït i 700 metres quadrats de jardí.

Rehabilitació de la Torre del Llimó

L'enginyer municipal ha explicat que dels tres edificis que hi havia s'han convertit en un de sol, "un dels edificis es va tirar tot a terra perquè era un tipus magatzem, l'edifici de la cantonada s'ha rehabilitat i l'altre també, i tots tres formen una única unitat. Els rentadors s'han restaurat i quedaran com un espai històric i també s'està restaurant la Torre del Llimó, i tot i que estava bastant ben conservada, hem pogut condicionar-la per dins. El jardí serà l'última part que es s'adequarà i servirà de parc per fer diferents activitats del barri". Recordem que la Torre del Llimó es tracta d'una de les torres de guaita o fortificació, documentada al segle XVII, de base rodona de 4 metres de diàmetre i 10 metres d'alçada que encara avui conserva tres dels quatre matacans de defensa i en cada un dels nivells hi ha 10 o 12 espitlleres per a fusells. Es tractaria d'una torre de defensa avançada de l'antic recinte emmurallat de Cambrils. Cal dir també que a l'edifici s'hi podrà accedir tant des del carrer de les Creus com des del carrer de Rovira. S'adequarà un pas porxat que permetrà creuar per dins. El pressupost total d'execució per contracte és de 1.908.023 euros, el 50% del qual està subvencionat per la Llei de Barris.

Quant a l'ús que se li donarà a aquest espai, el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Francesc Garriga– comentava que encara s'ha d'acabar de definir què s'hi ubicarà en aquest edifici. El que sí està clar és que serà un important centre d'activitat per al Barri Antic i que podria posar-se en marxa a principis de l'any vinent.


L'edifici, vist des del carrer de les Creus, té la part exterior acabada

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 2 comentaris rebuts

Valles es de la era del gobierno socialista, verdad? Y ahora que?
Titanic | Contestar aquest comentari! | 14/7/2011 - 12:28
posar-ho en marxa? això vol dir contractar més gent? però que no hi ha ja prou penya dins l'administració com per ara haver de pensar que s'hi fa i qui hi treballa? no sembla que recordin que hi ha crisi i per desgràcia per molts anys encara fins que faci la remontada
pensar abans d'actuar | Contestar aquest comentari! | 27/7/2011 - 20:10

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (13/7/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: