Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

INFORMACIÓ GENERAL | dimarts 21 juny '11 | 11:45 | 3253 lectures |
Es posen en marxa les zones blaves i els nous parquímetres

Text Redacció  Fotografia Lluís Rovira i Barenys

Usuaris davant d'un dels nous parquímetres, instal·lat al carrer de Jacint Verdaguer, aquest matí

Ahir, 20 de juny, es va posar en marxa la temporada d’estiu de la zona blava. Enguany, s'ha endarrerit aquesta posada en funcionament, ja que s'han substituït els antics parquímetres per uns de nous. Tal com va avançar Revista Cambrils Diari Digital, el passat 2 de juny, des de l'àrea de Mobilitat de l'anterior govern municipal es van acordar aquests canvis, que ara tot just han coincidit amb el canvi d'equip de govern del qual encara no s'ha donat a conèixer oficialment qui serà el responsable d'aquesta àrea. El cost d'aquests parquímetres, amb la instal·lació, el software de gestió i la posada en marxa puja als 245.000 euros, amb un sistema de pagament per rènting a 5 anys.

Un altre dels canvis significatius que volia introduir l'anterior equip de govern era que els carrers de Juan Sebastián Elcano, Pau Casals, plaça d'Aragó, rambla Jaume I, Ramon Llull i Roger de Flor, al port, funcionin com a zona blava durant tot l'any i no com fins ara que ho eren des de juny a setembre. Ara, caldrà veure si el nou govern municipal mantindrà aquesta mesura impulsada per l'anterior govern.

0,27 euros/hora pels residents

El que sí que està clar és que els nous parquímetres ja s'han instal·lat. Amb aquest nou sistema, els residents i empresaris de Cambrils titulars d'un vehicle domiciliat al municipi només caldrà que introdueixin la matrícula i premin el botó groc per beneficiar-se de la tarifa reduïda. Tant els que estaven donats d'alta de la Targeta Resident o d'empresa com els que no la tenien però compleixen les condicions podran gaudir de la tarifa de manera automàtica, sense haver de fer cap tràmit ni sol·licitud prèviament. Aquest any la tarifa per als residents és de 0,27 euros/hora sense import mínim, això significa un descompte del 70% respecte a la tarifa normal.

Amb la targeta mouTcambrils, un 10% més de descompte

A més, tothom que vulgui també podrà adquirir la targeta mouTcambrils, que ofereix un 10% de descompte, que en el cas dels residents es suma al 70% de descompte per als vehicles dels residents. La targeta mouTcambrils estarà disponible a l'OAC i a les oficines d'Aparcam.
Amb els nous parquímetres si s'exhaureix el temps d'estada, el sistema permet l'anul·lació de la sanció amb una penalització de 5 euros. L'anul·lació de la sanció per absència de tiquet és d'11 euros, i es pot fer durant les 24 hores següents a la denúncia a qualsevol parquímetre.

Tot i això, durant els primers dies i fins que el sistema no estigui completament provat, els usuaris no hauran d’introduir la matrícula del cotxe als parquímetres. Només hauran de prémer el botó groc per triar la tarifa. Per tal de garantir que la població està assabentada de l’existència de la zona blava, durant els primers tres dies els vigilants només deixaran avisos, en comptes de sancions. Només si detecten que hi ha vehicles reincidents els aplicaran la sanció.

D'altra banda, aquest proper 23 de juny entraran en funcionament els nous horaris del transport públic urbà de Cambrils.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 11 comentaris rebuts

Resulta que estos parkimetros no funcionan. Aun no se puede introducir la matricula de tu coche como residente ni se sabe cuando se podra. Este parkimetro en particular que se muestra en la foto lo tengo delante de casa y aun no funciona correctamente, dicho por la persona que vigila la zona. Estos cacharros no dan cambio y si metes un euro te lo devuelve y tienes que buscarte la vida para meter el dinero exacto. Mucho poner parkimetros pero soluciones ninguna. Aqui como siempre el perjudicado es el mismo. Fuera parkimetros.
Vecino | Contestar aquest comentari! | 21/6/2011 - 12:44
Haremos de conejillos de indias, probaran las maquinas con los del pueblo, al final pagaremos los errores nosotros, ¡fuera las maquinas ya!
El rey catolico | Contestar aquest comentari! | 21/6/2011 - 13:02
Senyor "vecino".
Llegeix l'últim paràgraf del text de la revista. Veuràs que ho explica.
M. | Contestar aquest comentari! | 21/6/2011 - 16:07
Ahir ho vaig provar: només vaig clickar q era resident sense posar la matrícula i es va fer el descompte -amb un tiket més gran q els altres-, entenc q posant el tiket dins del teu cotxe, el vigilant pot comprovar amb la matrícula si ets resident... ja veurem com va !!
La Helen | Contestar aquest comentari! | 21/6/2011 - 17:11
I amb aquesta zona blava haurem de conviure tota la vida els veïns de la rambla jaume I??? 0,27euros/hora... (si aparquem unes 8hores al dia 4 y 4 per què a més que pagues hi ha limit horari, a l'any suposa uns 777euros!!!!) Que bonic es ser resident de Cambrils, sobre tot en els últims anys.....
Gerard Moreno | Contestar aquest comentari! | 21/6/2011 - 22:00
Segurament a la llarga aquestes maquines funcionin, però, podem saber a quan estar l´hora? Poder saber des de quina hora fina a quina hora es paga? Això està regulat per les ordenances fiscals, quines? El nois que estan de vigilants tenen potestat per posar multes? Qui en sàpiga la resposta que ho digui.
Kika | Contestar aquest comentari! | 21/6/2011 - 22:40
POR FAVOR:
Alguien deberia explicar o dar las instrucciones necesarias para hacer funcionar estas máquinas.
UNO NO LISTO | Contestar aquest comentari! | 21/6/2011 - 23:42
solo los policias municipales o autoridad como los mossos o la guardia civil pueden multar los de los parkimetros son vigilantes y no pueden multar y hay una sentencia en el tribunal supremo respecto a esto
vecino de tarragona | Contestar aquest comentari! | 22/6/2011 - 13:16
vecino de tarragona, el abogado que interpuso la demanada en tarragona la perdio, asi que a pagar,
abogado | Contestar aquest comentari! | 24/6/2011 - 1:00
vecino de tarragona, los vigilantes no multan, denúncian una sanción que bien puedes anular por el precio de 5/11EUR, o bien esperar la multa de la policía por 50EUR. Recuerde: denúncia, no multa.
Veï | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 14:32
el parquimetro de la calle robert gerard hace tres dias no hacia el descuento de residente ni con matricula ni sin ella ni boton amarillo ni puñetas pague como uno de fuera que vergüenza sra cristina gerente de la empresa y sr jordi jefe de zona azul espliquen mejor como funcionan las maquinas y mejoren el programa que tienen pues la verdad deja mucho que desear para el dinero que han costado ya podian haber dejado las otras maquinas pues no estaban tan mal.
un del port | Contestar aquest comentari! | 28/6/2011 - 20:10

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (21/6/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: