Edició 2977 | diumenge 17 de desembre de 2017 | Any XII
  Cercador     
En portada Informació Societat Cultura Esports Camp Hemeroteca Opinió Reportatges Cambrils.tv Agenda
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
  JOVENTUT - CAP D'ANY JOVE  
Ajuntament de Cambrils [+]

SOCIETAT | dimecres 15 juny '11 | 11:17 | 1989 lectures |
EDUCACIÓ VIÀRIA

Més de 2.400 alumnes cambrilencs participen en les classes d'educació viària de la Policia Local al llarg d'aquest curs escolar

Text Redacció  Fotografia Cedida

Els agents de la Policia Local durant una de les classes d'educació viària

Durant aquest curs 2010-2011, la Policia Local de Cambrils ha impartit classes d'educació viària a un total de 2.411 alumnes dels diferents centres cambrilencs d'educació infantil, primària i secundària, una xifra que suposa un increment d'un 11% respecte el curs anterior. Com a cloenda de les activitats, durant les darreres setmanes els agents escolars estan lliurant els diplomes, carnets i auques als 1.705 xiquetes i xiquetes que cursen educació infantil i primària i que han participat en el programa educatiu. Més concretament, es lliuraran diplomes de mobilitat segura als alumnes de 6è de primària que acrediten la formació rebuda en educació viària; s'entregaran carnets júnior als alumnes de 4t de primària, ja que han realitzat la primera sortida i pràctica amb bicicleta i s'entregaran auques educatives als alumnes de 2n de primària.

2.411 alumnes reben educació viària
 
A nivell de xifres, durant aquest curs escolar s'han impartit classes d’educació viària a 1.705 alumnes dels centres d'ensenyament d'educació infantil i primària: l'escola Joan Ardèvol, l'escola Marinada,  el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l'escola Cambrils, l'escola Guillen de Fortuny, l'escola Mas Clariana, i l'escola La Bòbila; i a 706 alumnes dels centres de secundària: l'institut Ramon Berenguer IV, l'institut Cambrils, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i l'institut Mar de la Frau.

En educació infantil, el programa va adreçar-se en els alumnes de 4 i 5 anys, amb l'objectiu de comentar i potenciar l'autoprotecció de l'infant amb l'ús dels sistemes de retenció infantil, donar a conèixer la figura del policia i transmetre els perills del trànsit. Les classes als alumnes d'educació primària (2on, 4rt i 6è) van centrar-se en l'aprenentatge de diferents nocions sobre la seguretat viària, tant a nivell teòric com pràctic. Amb els alumnes de 2on es van realitzar diferents sortides per conèixer l'entorn; mentre que amb els alumnes de 4rt i 6è es van fer sessions teòriques i sessions pràctiques de sortida amb bicicleta. A nivell d'ESO, el programa va adreçar-se als alumnes de 3er i 4rt, amb l'objectiu de fomentar la reflexió i facilitar canvis d'actitud entre els joves quant a problemàtiques sobre seguretat com l'ús del casc, el consum d'alcohol i la seva reflexió davant dels accidents de circulació. Finalment, també es van organitzar una quinzena de xerrades amb alumnes de batxillerat i de cicles formatius amb monitors de l'Institut Guttman afectats per una lesió medul·lar als instituts Cambrils, Mar de la Frau, Ramon Berenguer IV, a l'Escola d'Hoteleria i Turisme i al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. Hi van participar uns 380 alumnes. Aquesta activitat es va tornar a oferir, després de molts anys sense fer-se, gràcies al suport de l'Institut Guttman i del SCT.

 PUBLICITAT
 PUBLICITAT
 PUBLICITAT


EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ ! 3 comentaris rebuts

i també els hi ensenyen a requisar samarretes??
Tinc els pebrots... | Contestar aquest comentari! | 15/6/2011 - 18:53
I a respectar les lleis i els diputats escollits democràticament, també...
"Endinyat" | Contestar aquest comentari! | 15/6/2011 - 20:27
I quí ha ensenyat als "endinyats" a robar-li el gos guia a un diputat cec...??
...com els del Berlusconi!! | Contestar aquest comentari! | 15/6/2011 - 20:35

 PUBLICITAT  PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT  PUBLICITAT
aaaa aaaa aaaa
a
 PUBLICITAT
aaaa
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
 PUBLICITAT
a
a

  + COMENTADES     + LLEGIDES     EDICIÓ 2977 (15/6/2011)  

q
revista cambrils


Associació Cultural REVISTA CAMBRILS
C/Sant Placid, 7 (baixos) | 977 79 43 43

revistacambrils@revistacambrils.cat
43850 Cambrils (Tarragona)
© Tots els drets reservats 1996, 2017

 
OJD Interactiva:
 
Membre de:
 
   
Associat a l'àrea digital
Membre de:
acpg

Amb el suport de: