Informació general

Set restaurants cambrilencs reben l’acreditació AMED com a promotors de l’alimentació mediterrània

Per Josep Maria Ferrando

Imatge de grup dels establiments cambrilencs acreditats per l'AMED

El Centre Cultural va acollir ahir a la tarda el lliurament de l’acreditació AMED a divuit establiments de restauració del Camp de Tarragona per la seva oferta de menús d’alimentació mediterrània. L'acreditació AMED promoguda per la Generalitat, ajuntaments, consells comarcals i la fundació Dieta Mediterrània distingeix a restaurants i menjadors laborals i escolars que inclouen als seus menús el patró d’alimentació mediterrània, que entre d'altres condicions garanteix la utilització d'oli d'oliva, una àmplia oferta de verdures i hortalisses, donar prioritat a peixos i carns magres i incrementar la fruita fresca com a oferta de postres. Els restaurants cambrilencs que s'han adherit a l’AMED són Cal Siscu, Mar de Tierras, El Pósito, El Rincón de Diego, Fonda El Camí, Fonda Montserrat i Komm, que a partir d'ara disposaran d'un distintiu que els acredita com a establiments AMED. A més dels establiments cambrilencs també van rebre la seva acreditació FresCo de Tarragona, Medas de l'aeroport de Reus, la Masia del Pla del Pla de Santa Maria, Cal Jordi de Montblanc, El Rebost i Cervelló de Valls i els menjadors laborals del Complex Llevant, Hospital de Sant Pau i Santa Tecla i Hospital de Vendrell de la Xarxa Santa Tecla.

Millor la salut de la ciutadania

A l'acte hi eren presents el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, l’alcalde Robert Benaiges i Joan Guix, director del Servei Regional al Camp de Tarragona de l'Agència de protecció de la Salut de Catalunya que va agrair tota la col·laboració rebuda de l'Ajuntament. La regidora cambrilenca de Salut –Maricel Llaveria– va obrir el torn de parlaments explicant l'aposta de l'Ajuntament per millorar la salut de la ciutadania. Abans del lliurament de les acreditacions van prendre la paraula Maria Reyes del restaurant Komm i Àngel Pérez de El Pósito. Tots dos van coincidir en l'oportunitat que els dóna pertànyer a l'AMED per donar un nou impuls a la cuina mediterrània i a la vegada promocionar el sector de la restauració cambrilenc, també van deixar clar que no els ha suposat cap esforç afegit adequar la seva oferta a les condicions de l'AMED, ja que en molts aspectes ja formaven part de la seva carta.

Alimentació mediterrània

Gemma Salvador, dietista de la Direcció General de Salut Pública de Catalunya, va ser l'encarregada d'explicar que el principal objectiu d'AMED és millorar l'alimentació de les persones que dins de la seva activitat laboral mengen fora, en concret "la garantia de menjar bé fora de casa", que segons les estadístiques de què disposen arriba al 38% entre 1 i 3 dies per setmana. En aquest moments hi ha 170 establiments adherits a AMED. Per Gemma Salvador cal trencar la tendència al sobrepès, l'obesitat i el sedentarisme, millorant l'alimentació i fomentant l'exercici físic. Va explicar també que a banda de posar a les seves cartes i menús plats d'alimentació mediterrània els restaurants també disposaran d'informació sobre oci actiu, indicant llocs i espais on es pot passejar gaudint de l'entorn o fer algun altre tipus d'esport.

L'acte d'entrega de les acreditacions va tenir lloc ahir a la tarda. A la taula, d'esquerra a dreta: Joan Guix, Robert Benaiges, Antoni Plasència i Maricel Llaveria

Comenta aquest article