CULTURA | dilluns 1 juny '09 | 12:32 | 1809 lectures |
AULA DE POESIA

Jaume Subirana i Jaime Siles comparteixen poesia a l'Aula de Poesia de la URV

Text Berta Ruiz  Fotografia Berta Ruiz

 
 
A dalt, Jaume Subirana. A sota, Jaime Siles, el passat divendres al centre Les Basses
Els escriptors Jaume Subirana i Jaime Siles van ser els dos darrers protagonistes d'una nova sessió de l'Aula de Poesia de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, que va tenir lloc el passat divendres al vespre al centre Les Basses.
Ambdós poetes, pertanyents a generacions diferents i escriptors en llengües diferents, van compartir una sessió de lectura d'algunes de les seves obres més representatives.

"Generacions diferents, llengües diferents"

Moments abans d'iniciar l'acte de poesia, Jaume Subirana i Jaime Siles atenien els mitjans de comunicació i feien repàs d'alguns dels seus treballs més destacats. Tal i com afirmava el poeta barceloní Jaume Subirana, "pertanyem a dues generacions diferents i utilitzem llengües diferents, ell el castellà i jo el català, però compartim un espai comú que és la literatura ibèrica". De fet, en aquesta sessió, Subirana va fer lectura dels seus tres últims llibres: "Rapala", "El rastre de l'animal més lliure" i "Altres coses", per tal de "donar una idea del que és la meva poesia. Els poetes sempre acabem parlant dels grans temes: de la vida, de la mort, del pas del temps, del desig, etcètera, però cada escriptor ho fa d'una manera diferent, fent servir uns motius i fent servir unes estratègies diferents".

Siles, poeta metafísic

Per la seva part, l'escriptor valencià, Jaime Siles, també va fer repàs de la seva trajectòria literària de gairebé 40 anys. Tal i com va explicar Siles a Revista Cambrils Diari Digital, "explicaré quina ha estat la meva evolució i la il·lustraré amb algun poema representatiu de cadascuna de les etapes. Sóc un poeta metafísic, que ha parlat sobre el coneixement, sobre el silenci, però també sóc un poeta complet, un poeta visual i de la quotidianitat". Jaime Siles va centrar la seva lectura de poemes en un dels seus llibres "més frívols i divertits", tal i com ell mateix va dir, anomenat "Semáforos" de l'any 1989, i també va llegir alguns dels seus poemes metafísics.EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ !